Webinaari: Kouluruokaohjelma

Tiistai 14.11.2023 klo 14.00 –  15.45

maa- ja metsätalousministeriö

Webinaari: Kouluruokaohjelma

Tervetuloa webinaariin, jossa käsitellään kouluruokailuun liittyviä aiheita. Ohjelmassa kuullaan erityisasiantuntijoita ja eri organisaatioiden edustajia, jotka jakavat kokemuksiaan ja tietoaan aiheesta. Aiheina ovat muun muassa kouluruokailun kehittäminen, vastuullisuus julkisissa ruokahankinnoissa sekä onnistuneet käytännöt eri kunnissa.

Ohjelma 

14.00 Tervetuloa

  • Erityisasiantuntija Petri Koskela, maa- ja metsätalousministeriö

14.05 Kouluruokaohjelma kehittämistyön tukena

  • Kouluruokakoordinaattori Virpi Kulomaa, Viestintävalkea Oy

14.15 Miten kehittää julkisten ruokahankintojen vastuullisuutta

  • Erityisasiantuntija Auli Väänänen, maa- ja metsätalousministeriö

14.30 Case: Kouluruokailun toteutus alkutuotannon ympäröimässä maalaiskaupungissa

  • Palvelupäällikkö Maarit Annala, Kurikan kaupungin ruokapalvelut

14.55 Case: Hyvä yhteistyö tukee kouluruokailun onnistumista

  • Rehtori Minna Lemmetyinen, Outokummun kaupunki

15.20 Case: Vastuullisuus kouluruokailussa - elintarvikehankinnat, ruokalistasuunnittelu ja ruokakasvatus

  • Ravitsemussuunnittelija Nina Halonen, Espoo Catering Oy

Yhteenveto

  • Erityisasiantuntija Petri Koskela, maa- ja metsätalousministeriö

Webinaari päättyy

Tilaisuuteen ei ole erillistä ilmoittautumista. Liity Teams-Webinaariin tästä linkistä.

Kansainvälisesti ainutlaatuiseen kouluruokailuumme liittyy pitkästä kokemuksesta ja monista vahvuuksista huolimatta monia uudistus- ja kehittämistarpeita. Maa- ja metsätalousministeriön julkaisema kansallinen Kouluruokaohjelma nostaa esille kouluruokailun ajankohtaiset kehittämistä vaativat osa-alueet ja konkreettiset ehdotukset niiden kehittämiseksi. Kouluruokaohjelman tavoitteena on kannustaa kuntia uudistamaan kouluruokailua ja kehittämään muun muassa maksutonta välipalaa, kouluruuan kotimaisuusastetta, kasvisruokaa sekä lisätä kouluruokailuun osallistumista ja sen arvostusta. 

Kohderyhmät: kunnat, hyvinvointialueet