Lihan kestävyyskriteerityöryhmän loppuraportin julkaisutilaisuus
Maanantai 6.5.2024 klo 14.00 – 16.00
maa- ja metsätalousministeriö
Tervetuloa Lihan kestävyyskriteerityöryhmän loppuraportin julkaisutilaisuuteen maanantaina 6.5. klo 14-16.
Aika: Maanantai 6.5.2024 klo 14.00 – 16.00
Paikka: Tilaisuus järjestetään Teams-verkkoseminaarina.
Maa- ja metsätalousministeriön asettaman lihan kestävyyskriteerien työryhmän loppuraportti on valmistunut. Työryhmä kartoitti lihan kestävyyttä kuvaavia kriteereitä, joita voidaan hyödyntää jatkossa esimerkiksi julkisissa hankinnoissa, tuotteiden markkinoinnissa ja elintarvikkeiden viennin edistämisessä. Lisäksi työryhmä laati kehittämisehdotuksia lihan kestävyyden ja vastuullisuuden huomioimisen vahvistamiseksi.
Verkkoseminaarissa selvitystyön pääsisällöstä ja kehittämisehdotuksista kertovat työryhmän jäsenet. Selvitystyön julkaisutilaisuuden päättää valtiosihteeri Päivi Nerg. Aikaa on varattu kysymyksille ja keskustelulle.
Tilaisuuteen voi osallistua etäyhteydellä tästä linkistä.
Ohjelma
- Tervetuloa – yksikön päällikkö Anna-Leena Miettinen, maa- ja metsätalousministeriö
- Julkiset elintarvike- ja ruokapalveluhankinnat ja nykyiset lihan vastuullisuutta edistävät hankintakriteerit - johtava asiantuntija Elina Muurimäki, Motiva Oy
- Kansalliset kotieläintuotannon terveydenhuoltojärjestelmät ja siipikarjatilojen terveydenhuolto - toiminnanjohtaja Ina Toppari, Eläinten terveys ETT ry
- Eläinten hyvinvointilaki ja hyvinvointikorvaukset - erityisasiantuntijat Susanna Ahlström ja Eeva Loikkanen, maa- ja metsätalousministeriö
- Eläintenhyvinvointimerkit - tutkimusprofessori Jarkko Niemi, Luonnonvarakeskus
- Lihatuotteiden ympäristövaikutukset - tutkija Sanna Hietala, Luonnonvarakeskus
- Suomalaisen lihan vienti - johtaja Thimjos Ninios, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK
- Johtopäätökset ja kehittämisehdotukset - erityisasiantuntija Auli Väänänen, maa- ja metsätalousministeriö
- Kommenttipuheenvuorot
- toimialapäällikkö Terhi Virtanen, Elintarviketeollisuusliitto
- maatalouspolitiikan asiantuntija Christoffer Ingo, Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund r.f. SLC
- Keskustelua
- Päätössanat - valtiosihteeri Päivi Nerg
Lisätietoja:
erityisasiantuntija Auli Väänänen, auli.vaananen@gov.fi, p. 050 472 1312
Kohderyhmät: julkiset ruokapalvelut ja hankintayksiköt, kauppa, elintarvikealan yritykset, alkutuotanto