Tilaisuus hevosalan toimijoille: tietoa uudesta lainsäädännöstä

Keskiviikko 14.8.2024 klo 10.00 –  12.00

maa- ja metsätalousministeriö

Tilaisuus hevosalan toimijoille: tietoa uudesta lainsäädännöstä

Uusi lainsäädäntö muuttaa käytäntöjä, joilla rekisteröityjä hevosia on jatkossakin mahdollista siirtää jäsenmaiden välillä lyhyitä kilpailumatkoja varten ilman terveystodistusta.

Maa- ja metsätalousministeriö on muuttamassa asetusta 328/2021, jossa säädetään eräisiin Euroopan unionin jäsenvaltioiden välisiin eläinten siirtoihin sovellettavista eläinterveyttä koskevista vaatimuksista ja poikkeuksista. Asetusmuutos vaikuttaa niihin ehtoihin, joilla rekisteröityjä hevosia on jatkossakin mahdollista siirtää jäsenmaiden välillä lyhyitä kilpailumatkoja varten ilman terveystodistusta. Asetusmuutoksen on tarkoitus tulla voimaan 1.9.2024.

Maa- ja metsätalousministeriö järjestää keskiviikkona 14.8.2024 klo 10-12 Teams-etäyhteyksin pidettävän tiedotustilaisuuden muutoksen sisällöstä. Tilaisuudessa käydään läpi, miten toimijoiden on varauduttava muutokseen ja mistä he voivat saada apua ja ohjeita, kun he laativat ensimmäistä kertaa sähköistä kaupallista asiakirjaa (DOCOM) rekisteröidylle hevoselle.

Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti hevosjärjestöjen toimihenkilöille sekä sellaisille hevosen omistajille, valmentajille tai muille hevosesta vastaaville tahoille, jotka tekevät säännöllisesti kilpailumatkoja Ruotsiin, Norjaan tai Tanskaan. Tilaisuuteen ilmoittaudutaan ennalta viimeistään maanantaina 12.8. jäljempänä olevan linkin kautta. Osallistujat saavat henkilökohtaisen Teams-linkin tiistaina 13.8. Tervetuloa!

Ohjelma
-    klo 10 - 10.10 Avaussanat (MMM)
-    klo 10.10 – 10.25 Poikkeus hevosten terveystodistusvaatimuksesta lyhyillä kilpailumatkoilla säilyy uudessakin lainsäädännössä. Kaupallinen asiakirja (DOCOM) korvaa aiemmat asiakirjat ja parantaa eläinten jäljitettävyyttä (MMM)
-    klo 10.30  - 11.00 Kaupallisen asiakirjan (DOCOM) laatiminen Traces-järjestelmässä: Valmistaudu hyvissä ajoin tarvittavin tiedoin, niin asiakirjan laatiminen on varsin yksinkertaista (Ruokavirasto)
-    klo 11 – 11.15 Suomen Hippoksen ja Suomen Ratsastajainliiton puheenvuorot
-    klo 11.15 -11.30 Lapin ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastojen puheenvuorot
-    klo 11.30-12 Kysymyksiä ja keskustelua / Frågor och diskussioner

Tilaisuus päättyy klo 12 mennessä.

Ilmoittaudu mukaan täällä

Lisätietoja: 

Neuvotteleva virkamies Eero Rautiainen, puh. 0295 162 049 tai eero.rautiainen@gov.fi

Kuva: Maisa Hyttinen