Kotimaista kalaa ruuaksi monipuolisemmin ja turvallisemmin (EU-kalat IV)

Maanantai 16.9.2024 klo 12.00 –  15.30

Kotimaista kalaa ruuaksi monipuolisemmin ja turvallisemmin (EU-kalat IV)

Kotimaista kalaa ruoaksi monipuolisemmin ja turvallisemmin (EU-kalat IV) -hankkeen loppuseminaari järjestetään 16. syyskuuta 2024. Samalla julkaistaan 2,5-vuotisen hankkeen loppuraportti.

Aika:                 maanantai 16.9.2024 klo 12:00 – 15:30
Paikka:             Teams 

Loppuseminaarin ohjelma:

12:00  Alkusanat ja hankkeen tausta
puheenvuoron pitäjä varmistuu myöhemmin (maa- ja metsätalousministeriö)
12:10 Hankkeen tavoitteet ja toteuttajat
Näytteenotto hankkeessa

Jari Raitaniemi (Luke)
12:25   POPs-pitoisuudet kotimaisissa kaloissa
Panu Rantakokko (THL)
12:55 Tauko 5 min
13:00  Raskasmetallipitoisuudet kotimaisissa kaloissa
Janne Järvinen (Ruokavirasto)
13:20  Tulosten ympäristönäkökulma
Ville Junttila (Syke)
13:40   D-vitamiinin ja rasvahappojen pitoisuudet kotimaisessa kalassa
Heidi Leskinen (Luke)
14:00  Tauko 5 min
14:05     Kalan syönnin terveysvaikutukset Suomessa: Riski-hyötyarvio ja riskiryhmien turvallinen kalankäyttö
Johanna Suomi (Ruokavirasto)
14:55 Kalan turvallisen käytön suositusten päivitys
Kaisa Kukkonen (Ruokavirasto)
15:15 Kysymyksiä ja keskustelua

Ilmoittaudu EU-kalat IV -hankkeen loppuseminaariin

EU-kalat IV -hanke on toteutettu osana valtioneuvoston vuoden 2022 selvitys- ja tutkimussuunnitelman toimeenpanoa. Hankkeen toteuttivat yhteistyössä Ruokavirasto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Luonnonvarakeskus (Luke) ja Suomen ympäristökeskus (Syke).

Hankkeen loppuraportti julkaistaan 16.9.2024 osoitteessa: https://tietokayttoon.fi/.