Kotimaista kalaa ruuaksi monipuolisemmin ja turvallisemmin (EU-kalat IV)
Maanantai 16.9.2024 klo 12.00 – 15.30
Kotimaista kalaa ruoaksi monipuolisemmin ja turvallisemmin (EU-kalat IV) -hankkeen loppuseminaari järjestetään 16. syyskuuta 2024. Samalla julkaistaan 2,5-vuotisen hankkeen loppuraportti.
Aika: maanantai 16.9.2024 klo 12:00 – 15:30
Paikka: Teams
Loppuseminaarin ohjelma:
12:00 | Alkusanat ja hankkeen tausta puheenvuoron pitäjä varmistuu myöhemmin (maa- ja metsätalousministeriö) |
12:10 | Hankkeen tavoitteet ja toteuttajat Näytteenotto hankkeessa Jari Raitaniemi (Luke) |
12:25 | POPs-pitoisuudet kotimaisissa kaloissa Panu Rantakokko (THL) |
12:55 | Tauko 5 min |
13:00 | Raskasmetallipitoisuudet kotimaisissa kaloissa Janne Järvinen (Ruokavirasto) |
13:20 | Tulosten ympäristönäkökulma Ville Junttila (Syke) |
13:40 | D-vitamiinin ja rasvahappojen pitoisuudet kotimaisessa kalassa Heidi Leskinen (Luke) |
14:00 | Tauko 5 min |
14:05 | Kalan syönnin terveysvaikutukset Suomessa: Riski-hyötyarvio ja riskiryhmien turvallinen kalankäyttö Johanna Suomi (Ruokavirasto) |
14:55 | Kalan turvallisen käytön suositusten päivitys Kaisa Kukkonen (Ruokavirasto) |
15:15 | Kysymyksiä ja keskustelua |
Ilmoittaudu EU-kalat IV -hankkeen loppuseminaariin
EU-kalat IV -hanke on toteutettu osana valtioneuvoston vuoden 2022 selvitys- ja tutkimussuunnitelman toimeenpanoa. Hankkeen toteuttivat yhteistyössä Ruokavirasto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Luonnonvarakeskus (Luke) ja Suomen ympäristökeskus (Syke).
Hankkeen loppuraportti julkaistaan 16.9.2024 osoitteessa: https://tietokayttoon.fi/.