Kotimaista kalaa ruuaksi monipuolisemmin ja turvallisemmin (EU-kalat IV)

Maanantai 16.9.2024 klo 12.00 –  15.30

Aika:                 maanantai 16.9.2024 klo 12:00 – 15:30
Paikka:             Teams (ilmoittaudu linkistä, joka liitetään tähän)

Ohjelma
12:00                Alkusanat ja hankkeen tausta, NN (MMM)
12:10                Hankkeen tavoitteet ja toteuttajat, Näytteenotto hankkeessa, Jari Raitaniemi (Luke)
12:25                POPs-pitoisuudet kotimaisissa kaloissa, NN (THL)
12:55                Tauko 5 min
13:00                Raskasmetallipitoisuudet kotimaisissa kaloissa, Janne Järvinen (Ruokavirasto)
13:20                Tulosten ympäristönäkökulma, Ville Junttila (SYKE)
13:40                D-vitamiinin ja rasvahappojen pitoisuudet kotimaisessa kalassa, Heidi Leskinen (Luke)
14:00                Tauko 5 min
14:05                Kalan syönnin terveysvaikutukset Suomessa: Riski-hyötyarvio ja riskiryhmien turvallinen kalankäyttö, Johanna Suomi (Ruokavirasto)
14:55                Turvallisen käytön suositusten päivitys, Kaisa Kukkonen (Ruokavirasto)
15:15                Kysymyksiä ja keskustelua

Lisätietoja

EU-kalat IV Ruokaviraston sivulla
Tämä hanke on toteutettu osana valtioneuvoston vuoden 2022 selvitys- ja tutkimussuunnitelman toimeenpanoa. Loppuraportti julkaistaan 16.9.2024 osoitteessa https://tietokayttoon.fi/.”