Kansallisen ruokastrategian aluetyöpaja Pori

Keskiviikko 12.3.2025 klo 10.00 –  15.00

maa- ja metsätalousministeriö

Kansallisen ruokastrategian aluetyöpaja Pori

Erinomaista ruokaa maailman kestävimmästä ruokajärjestelmästä -strategiatyön aluetyöpajat käynnistyvät.

Ruuantuotannon pitkän aikavälin strategiatyö on vaiheessa, jossa ruokajärjestelmän eri toimijoita otetaan mukaan strategian sisällön tuottamiseen. Ruokajärjestelmän toimivuus ja kestävyys on kansallisesti erittäin tärkeä asia, jo pelkästään huoltovarmuuden näkökulmasta. Lisäksi toimiva, kannattava ja kestävä ruokajärjestelmä voi olla Suomen tulevaisuuden merkittävä kansantaloudellinen kivijalka.

Ruokajärjestelmä eli tuotantopanokset, ruuantuotanto, jalostus, jakelu ja kulutus ovat myös vahvasti alueellisia asioita. Siksi haluamme myös aluetoimijoita laajasti työhön mukaan.  Järjestämme työpajoja maaliskuussa seuraavasti:

•    Pori 12.3. (Satakunta, Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Häme, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi) 
•    Kuopio 18.3. (Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Keski-Suomi ja Pohjois-Karjala) 
•    Kouvola 19.3. (Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Uusimaa, Päijät-Häme) 
•    Rovaniemi 26.3. (Lappi)   
•    Oulu  27.3. (Pohjois-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Kainuu) 

Lähetämme kutsuja työpajoihin helmikuun alkupuolella, mutta merkatkaa jo päivät kalentereihin. Työpajat ovat yhden päivän mittaisia. Kutsujen lisäksi työpajoihin on mahdollisuus osallistua ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen avataan  helmikuussa. Tervetuloa mukaan!