Hyppää sisältöön
Media

Alueelliset biotalousfoorumit tukevat biotalousstrategian päivittämistä

maa- ja metsätalousministeriötyö- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 22.9.2020 16.00
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö järjestävät syksyn kuluessa sarjan alueellisia biotalousfoorumeita, jotka toteutetaan webinaarimuodossa. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä maakuntaliittojen ja muiden alueellisten toimijoiden kanssa. Kaikille avoinna olevat foorumit ovat osa käynnissä olevaa biotalousstrategian päivitystyötä. 

Biotalousstrategian päivityksen tavoitteena on luoda Suomeen biotalouden avulla uusia tuotteita ja palveluja, jotka tukevat talouskasvua ja työllisyyttä ja edistävät samalla hiilineutraaliin yhteiskuntaan siirtymistä. Tavoitteena on myös edistää kiertotaloutta osana biotaloutta. Tilaisuuksien toivotaan kerryttävän näkemyksiä siitä, mitkä ovat alueiden näkökulmasta biotalouden mahdollisia tulevaisuuden menestystekijöitä ja miten niiden kehittymistä voidaan tukea.

Eri alueilla Suomessa on vahvuuksia, osaamista ja kokemusta uusiutuvien luonnonvarojen kestävässä käytössä ja lisäarvon kasvattamisessa. Ensimmäiseen 30.9.2020 järjestettävään foorumiin kutsutaan toimijoita Keski-Pohjanmaalta. Tilaisuuteen voi ilmoittautua tästä linkistä

Vastaavat tilaisuudet pidetään syksyn aikana myös Pohjois-Karjalassa, Keski-Suomessa, Lapissa, Etelä-Savossa ja Varsinais-Suomessa. Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan toimijoille järjestetään lisäksi yksi yhteinen tilaisuus. 

Tiedote 1.9.2020: Suomen biotalousstrategia päivitetään: tavoitteena tukea kestävää kasvua ja ilmastotavoitteita

Lisätietoja:
MMM: Apulaisosastopäällikkö Liisa Saarenmaa, p. +358 40 752 3271, liisa.saarenmaa(at)mmm.fi
TEM: Ylitarkastaja Ulla Palander, p. +358 50 396 0312, ulla.palander(at)tem.fi

Biotalous