Hyppää sisältöön
Media

Johanna Buchert jatkaa Luonnonvarakeskuksen pääjohtajana

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 31.8.2023 13.28
Tiedote
Johanna Buchert.
Kuva: Luonnonvarakeskus

Valtioneuvosto on nimittänyt avoinna olleeseen Luonnonvarakeskuksen (Luke) pääjohtajan virkaan tekniikan tohtori Johanna Buchertin ajalle 10.9.2023 - 9.9.2028. Buchert on toiminut Luken pääjohtajana vuodesta 2018. Pääjohtajan virkaa haki määräaikaan 24.7.2023 mennessä 12 henkilöä.

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalaan kuuluvan Luken pääjohtaja vastaa tutkimuslaitoksen toiminnasta ja kilpailukyvystä, laitoksen kansainvälisen toiminnan vahvistamisesta ja toiminnan vaikuttavuudesta. 

Luonnonvarakeskus on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka rakentaa hyvinvointia ja kestävää tulevaisuutta uusiutuvista luonnonvaroista. Luke tuottaa tietoon perustuvia ratkaisumalleja ja palveluita sekä lisäarvoa uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvalle kestävälle ja kilpailukykyiselle elinkeinotoiminnalle sekä tukee luonnonvaroihin ja luonnonvaratalouteen liittyvää yhteiskunnallista päätöksentekoa. Luken toiminta kattaa koko maan ja sen palveluksessa on noin 1300 osaajaa useilla paikkakunnilla. Luken päätoimipaikka on Helsinki.

”Olen erittäin iloinen saadessani jatkaa Luonnonvarakeskuksen pääjohtajana. Teemme Lukessa tärkeää työtä globaalien ja kansallisten haasteiden ratkaisemiseksi. Tehtävämme on tuottaa tutkimus- ja viranomaistoiminnan avulla ratkaisuja alkutuotannon kestävyyteen sekä vahvistaa uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvan elinkeinotoiminnan kannattavuutta ja kilpailukykyä. Haluamme kasvattaa tutkimuksemme kansainvälistä vaikuttavuutta ja vahvistaa rooliamme erityisesti EU-tutkimuskentässä”, Buchert kertoo.

Lisätietoja
kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0400 291 910
pääjohtaja Johanna Buchert, Luonnonvarakeskus, p. 029 532 6663, johanna.buchert(at)luke.fi

Luonto ja ilmasto Tutkimus ja kehittäminen