Hyppää sisältöön
Media

Leena Räsänen Ruokaviraston pääjohtajaksi

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 21.9.2023 13.29
Tiedote
Leena Räsänen.

Valtioneuvosto on nimittänyt avoinna olleeseen Ruokaviraston pääjohtajan virkaan eläinlääketieteen tohtori Leena Räsäsen ajalle 8.10.2023–7.10.2028. Ruokaviraston nykyinen pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen siirtyy eläkkeelle. Pääjohtajan virkaa haki määräaikaan 24.7.2023 mennessä 16 henkilöä.

Ruokaviraston pääjohtajaksi Räsänen siirtyy Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajan tehtävästä, jossa hänen vastuullaan on ollut viraston strateginen ja operatiivinen johtaminen. Aiemmin Räsänen on työskennellyt monipuolisissa tehtävissä mm. Ruokavirastossa, Elintarviketurvallisuusvirastossa, maa- ja metsätalousministeriössä, Euroopan komissiossa ja EU-hankkeessa Albaniassa. 

Ruokaviraston tehtävänä on elintarvikkeiden ja maa- ja metsätalouden tuotantopanosten turvallisuuden ja laadun, eläinten terveyden ja hyvinvoinnin sekä kasvinterveyden edistäminen, valvonta ja tutkimus sekä Euroopan unionin yhteisen maatalouspolitiikan mukaisten toimenpiteiden, unionin rahoittamien maaseudun kehittämistoimien ja näitä täydentävien kansallisten toimenpiteiden toimeenpanotehtävät. 

Ruokaviraston toiminta kattaa koko maan. Ruokaviraston palveluksessa on lähes tuhat osaajaa useilla paikkakunnilla. Ruokaviraston päätoimipaikka on Seinäjoki. 

- Ruokaviraston pääjohtajan pesti on minulle paluu juurilleni ja sille toimialalle, jonka eteen olen tehnyt valtaosan työurastani. Tiedän Ruokaviraston henkilöstön olevan huippuosaavaa ja sitoutunutta. Tunnistan edessä olevia haasteita, mutta olen luottavainen siitä, että onnistumme yhdessä alan muiden toimijoiden kanssa edistämään niitä yhteiskunnan kannalta merkityksellisiä asioita, jotka viraston toimialaan kuuluvat, Räsänen kertoo. 

Lisätietoja
kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0400 291 910
ylijohtaja Leena Räsänen, Lounais-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 017 385, leena.rasanen(at)avi.fi