Hyppää sisältöön
Media

Maaseutupolitiikan ja saaristoasiain koordinaatio MMM:öön 1.1.2016 alkaen

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 16.12.2015 14.10
Uutinen

Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän (YTR) ja saaristoasiain neuvottelukunnan tehtävien siirto työ- ja elinkeinoministeriöstä (TEM) maa- ja metsätalousministeriöön (MMM) toteutuu 1.1.206.

MMMM huolehtii siirron myötä myös valtakunnallisten maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeiden hallinnoinnista sekä Suomen kylätoiminta ry:n valtionavusta. Siirron yhteydessä TEM:n alueosastolta siirtyy kolme henkilöä maa- ja metsätalousministeriöön.

Kansallista maaseutupolitiikkaa on hoidettu vuosien kuluessa sisäministeriössä, maa- ja metsätalousministeriössä ja työ- ja elinkeinoministeriössä. Kataisen hallitus siirsi viimeksi vuoden 2012 alussa maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän vastuuvirkamiehet maa- ja metsätalousministeriöstä työ- ja elinkeinoministeriöön muiden aluepolitiikan lohkojen yhteyteen.

Maaseudun kehittämisen merkittävimmät rahalliset resurssit ovat EU:n osarahoittamassa maaseudun kehittämisohjelmassa, jota hallinnoi maa- ja metsätalousministeriö.
– Kansallisen maaseutupolitiikan siirto maa- ja metsätalousministeriöön merkitsee nyt paluuta EU:n maaseudun kehittämisen yhteyteen, mikä vahvistaa EU-rahoitteisen toiminnan ja kansallisen toiminnan entistä vahvempaa synergiaa, neuvotteleva virkamies Sanna Sihvola toteaa. 

Aluepolitiikan kokonaisavastuu sekä kaupunkipolitiikan koordinaatiotehtävät säilyvät työ- ja elinkeinoministeriössä.
 

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Sanna Sihvola, puh. 0295 16 2264

Maaseutu