Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Anttila: Tuoretta leipää kauppoihin viikonloppuisinkin

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 14.8.2010 7.00
Puhe -

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan mielestä Suomen kauppojen sunnuntaiaukiolo on luonut paineita saada tuoretta leipää kauppojen hyllyille viikonloppuisinkin. Anttila puhui tänään Suomen Leipuriliiton vuosikokouksessa Helsingissä.

”Tämä eurooppalainen tapa tekee tuloaan kuluttajien pöytiin Suomessakin. Yhteistyössä pitäisi löytää keinot, joilla kuluttajien tarpeisiin pystytään vastaamaan. Rakenteet eivät vastaa nykyajan kulutustarpeita”, Anttila totesi.

Anttilan mielestä ruoka-alalla tarvitaan ennen muuta kuluttajalähtöisyyttä. Kilpailukyky syntyy kuluttajien tarpeeseen vastaamisesta. Kuluttajan luottamus ja sen säilyminen on suomalaisen ruoantuotannon kulmakivi.

”Kuluttajat välittävät yhä enemmän siitä, mitä suuhunsa laittavat. Vastuullinen ja eettinen tuotantotapa on entistä tärkeämpää. Kulutuksessa on siirrytty pelkästä nälän tyydyttämisestä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin korostamiseen. Myös maku on tärkeä tekijä”, Anttila sanoi.

Anttilan mukaan kulutustottumusten ennakointi on yhä haastavampaa tulevaisuudessa ja kuluttajien tarpeiden ymmärtäminen vaatii jatkuvaa vuoropuhelua. Tulevaisuudessa tarvitaan entistä enemmän yhteistyötä kuluttajan, teollisuuden, kaupan, ruokapalveluiden ja alkutuotannon kesken.

Anttila pitää suomalaisen leipomoteollisuuden kilpailuetuna viljan hyvää laatua Suomessa. ”Tämän vuoksi kotimaisten viljalajikkeiden jalostus on todella tärkeää. Hyvät, olosuhteisiin sopivat, laadukkaat ja satoisat lajikkeet ratkaisevat menestymisemme”, Anttila painotti.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ministerin erityisavustaja Jukka-Pekka Kataja, p. 040 557 3681