Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Koskinen toivoo tasa-arvoa pienpanimoille

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 23.8.2012 14.00
Puhe -

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen jakoi tänään Herkkujen Suomi -tapahtumassa palkinnot Suomen paras olut -kilpailussa. Hän kiitti tapaa, jolla Suomessa toimivat suuret ja pienet panimot tekevät tiivistä yhteistyötä.

− Suomen paras olut -kilpailu on hyvä esimerkki tästä yhteistyöstä ja nostaa esiin kotimaista olutkulttuuria. Suomalainen olut on lähijuoma, jolla on juuret suomalaisessa historiassa, Koskinen sanoi.

Ministeri totesi, että alkoholilain kokonaisuudistuksen yhteydessä pitää pohtia keinoja, joilla voidaan tukea kotimaisia työpaikkoja luovaa lähijuomaa. − Tällä hetkellä pienpanimot eivät saa myydä yli 4,7 tilavuusprosentin vahvuisia juomia asiakkaille mukaan. Tässä suhteessa pienpanimot olisi saatava tasa-arvoiseen asemaan tilaviinitilojen kanssa.

− Lähioluiden jakelua pitää myös parantaa. Alko voisi seurata Ruotsin esimerkkiä ja ottaa alueellisesti tarjontaansa paikallisia tuotteita. Näillä teoilla olisi maaseutua elävöittävä vaikutus, mutta niillä ei kuitenkaan vaarannettaisi alkoholipoliittisia tavoitteita, Koskinen ehdotti.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki 0295 16 2254