Hyppää sisältöön
Media

Myöhästyneet eläinrekisteri-ilmoitukset aiheuttavat tukimenetyksiä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 22.12.2015 13.17
Tiedote

EU-eläinpalkkioita koskevat säädökset muuttuivat keväällä 2015. Muuttuneet säädökset aiheuttivat tänä vuonna tukileikkauksia eläintenpitäjille. Maa- ja metsätalousministeriö haluaa muistuttaa eläintenpitäjiä siitä, että eläinten merkintä- ja rekisterisääntöjen noudattaminen on tärkeää myös vuonna 2016.

Tukia ei voida maksaa, jos merkinnässä tai rekisteröinnissä on puutteita. Myöhässä tehdyt eläinilmoitukset aiheuttavat eläimen hylkäämisen, kun ne vuonna 2014 vain alensivat tukea. Lisäksi  virheelliset, puutteelliset tai myöhässä tehdyt ilmoitukset aiheuttavat seuraamuksia myös täydentävien ehtojen kautta. Maaseutuvirasto ja Elintarviketurvallisuusvirasto tiedottavat muutoksista tarkemmin alkuvuodesta.

Suomessa eläinpalkkiot on maksettu rekisteriperusteisesti jo useita vuosia. Järjestelmässä kaikki maksun perustana olevat tiedot poimitaan nauta- tai lammas- ja vuohirekisteristä. Ilmoituksia koskevat määräajat ovat olleet samanlaisina voimassa jo useita vuosia. Ilmoitukset (esimerkiksi syntymä, osto, poisto) on tehtävä aina seitsemän päivän kuluessa tapahtumasta. Uuhien ja kuttujen poikimisilmoituksen voi tehdä kuuden kuukauden kuluessa poikimisesta.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
neuvotteleva virkamies Juha Palonen, p. 0295 16 2356
etunimi.sukunimi@mmm.fi

Eläimet ja kasvit Ruoka ja maatalous