Hyppää sisältöön
Media

Puutarhatuotteiden varastointituet Etelä-Suomessa vuodelle 2023 pysyvät aiemmalla tasolla

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 27.3.2024 13.55
Tiedote

Puutarhatuotteiden varastointitukea arvioidaan Etelä-Suomessa maksettavan vuodelta 2023 yhteensä noin 1,36 miljoonaa euroa.

Valtioneuvosto on päättänyt vuoden 2023 puutarhatuotteiden varastointituen tasoista Etelä-Suomessa. Koneellisesti jäähdytetyissä varastoissa puutarhatuotteiden varastointituki on viime vuodelta 10,0 euroa kuutiometriltä ja muissa varastoissa 6,20 euroa kuutiometriltä. Tukitaso säilyy aiemmalla tasolla asetusmuutoksen myötä. Tämä tuli mahdolliseksi, kun puutarhatuotteiden varastointituen eurorajoitetta korotettiin, jotta Etelä-Suomen kansallisen tuen maksuvaltuutta saadaan sovellettua mahdollisimman täysimääräisesti.

Tukitaso tarkistetaan aina toteutuneiden yksikkömäärien vahvistuttua seuraavan vuoden alussa. Puutarhatuotteiden varastointituelle on asetettu kansallisesti ja EU:n päätöksissä enimmäismäärärajoitteita. Jotta euromääräiset enimmäisrajoitteet eivät ylity, joudutaan vuoden 2023 osalta Etelä-Suomessa maksettavaa kokonaistukimääräjakoa kasvihuonetuotannon tuen ja puutarhatuotteiden varastointituen välillä muuttamaan.
Puutarhatuotteiden varastointituessa tukikelpoinen varastoitu määrä oli vuonna 2023 jossain määrin aiempia vuosia pienempi.

Puutarhatuotteiden varastointitukea arvioidaan Etelä-Suomessa maksettavan vuodelta 2023 yhteensä noin 1,36 miljoonaa euroa.

Etelä-Suomen kansallinen tuki on osa kokonaan kansallisesti maksettavia, EU:n yhteiseen maatalouspolitiikkaan sovitettuja maatalouden tukimuotoja. Niillä täydennetään EU:n tukijärjestelmiä (EU:n suorat tuet, luonnonhaittakorvaukset, ympäristökorvaukset ja eläinten hyvinvointikorvaukset) ja turvataan maa- ja puutarhatalouden toimintaedellytyksiä ja kannattavuutta sekä maaseudun elinvoimaisuuden säilymistä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:

Erityisasiantuntija Pekka Pihamaa, p. 0295 16 2289, pekka.pihamaa(at)gov.fi
Ylitarkastaja Veli-Pekka Reskola, p. 0295 16 2193, veli-pekka.reskola(at)gov.fi
Neuvotteleva virkamies Juha Vanhatalo, p. 0295 16 2347, juha.vanhatalo(at)gov.fi


 

Ruoka ja maatalous