Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Tuotantoeläinten hyvinvoinnin neuvottelukunta asetettu

Maa- ja metsätalousministeriö
28.4.2016 17.08
Tiedote

Hallitus asetti tänään tuotantoeläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan uudeksi kolmivuotiskaudeksi. Neuvottelukunnan tavoitteena on edistää tuotantoeläinten hyvinvoinnin laaja-alaista kehittämistä ja toimijoiden välistä yhteistyötä.

Tuotantoeläinten hyvinvoinnin neuvottelukunta seuraa ja arvioi tuotantoeläinten hyvinvoinnin tasoa Suomessa. Se tekee ministeriölle ehdotuksia hyvinvoinnin kehittämiseksi ja antaa lausuntoja tuotantoeläinten hyvinvointia koskevista aloitteista ja ehdotuksista. Neuvottelukunnan on tarkoitus edistää myös tuotantoeläinten hyvinvoinnin arvostusta yhteiskunnassa. Viime vuosien aikana neuvottelukunta esittänyt kannanottoja muun muassa eläinsuojelulain uudistustyöstä, eläinten hyvinvoinnin opetuksesta sekä vasikoiden nupoutuksesta ja sikojen kastraatiosta.

Neuvottelukunnan puheenjohtajana jatkaa professori Olli Peltoniemi Helsingin yliopistosta ja varapuheenjohtaja on alkutuotantojohtaja Juha Nousiainen Valio Oy:stä. Neuvottelukuntaan kuuluu lisäksi 15 muuta jäsentä varajäsenineen. Neuvottelukunnan jäsenet edustavat maataloustuotantoa, tutkimusta, viranomaisia, eläinsuojelua, neuvontaa, teollisuutta, kauppaa ja kuluttajia.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
eläinlääkintöylitarkastaja Susanna Ahlström, p. 0295 162 436, [email protected]