Hyppää sisältöön
Media

Kansallinen metsäneuvosto keskusteli valmisteilla olevan uuden kansallisen metsästrategian (KMS2035) hankesalkusta

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 5.10.2022 16.40
Tiedote
Metsäneuvosto lähti kokouksen jälkeen metsään tutustumaan jatkuvapeitteiseen metsänkasvatukseen

Kansallinen metsäneuvosto keskusteli 5.10.2022 esityksestä valmisteilla olevan Kansallisen metsästrategian 2035 (KMS 2035) hankesalkuksi. Seuraavan kerran metsäneuvosto käsittelee strategiaa lausuntokierroksen jälkeen joulukuussa 2022.

Neuvoston työvaliokunnan kokoama hankesalkkuesitys pohjautui yhteensä noin 350 toimenpide-esitykseen, jotka olivat nousseet esiin elo-syyskuun aikana järjestetyissä alueellisten metsäneuvostojen ja verkostojen strategiatyöpajoissa. Hankesalkun esittelyssä metsäneuvostolle huomioitiin myös metsäneuvoston jäsenille etukäteen lähetetyn kyselyn tulokset. 

Metsäneuvoston käymässä keskustelussa korostettiin muun muassa metsäalan tuottavuutta ja kilpailukykyä sekä metsien merkitystä omavaraisuuden, huoltovarmuuden ja taloudellisen kasvun takaajana. Metsäneuvoston kokouksissa oli jo aiemmin hyväksytty uuden metsästrategian visio, päämäärät ja tavoitteet. 

Kansallista metsästrategiaa on valmisteltu vuoden 2022 ajan laajasti osallistavassa prosessissa, ja metsäneuvoston kokouksen puheenjohtajana toiminut maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen korosti vuorovaikutuksen merkitystä myös valmistelun tulevissa vaiheissa.

”Haluamme saada lausuntokierrokselta laajasti palautetta metsäalan eri sidosryhmiltä. Lupaan, että sekä nyt metsäneuvostossa käyty keskustelu että sidosryhmien lausunnoissaan esittämät näkemykset tullaan huomioimaan huolella strategiaa viimeisteltäessä”, sanoi ministeri Kurvinen. 

Luonnos Kansalliseksi metsästrategiaksi 2035 julkaistaan lausuntopalvelu.fi-palvelussa maanantaina 10.10.2022 ja esitellään kaikille kiinnostuneille maa- ja metsätalousministeriön (MMM) järjestämässä webinaarissa klo 10 alkaen. Lausuntoaika jatkuu 14. marraskuuta asti. 

MMM:n järjestämään esittelytilaisuuteen voi ilmoittautua maanantaihin 10.10. klo 8 asti.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriössä:

  • metsä- ja bioenergiayksikön päällikkö, metsäneuvos Erno Järvinen, p. 029 516 2150
  • neuvotteleva virkamies Satu Rantala, p. 029 516 2045 
  • erityisasiantuntija Eeva-Liisa Jorri, p. 029 516 2018
    (sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi)
Antti Kurvinen Metsät