Hyppää sisältöön
Media

Metsäpolitiikkafoorumi 2020 - Metsien terveys muuttuvassa ilmastossa

Takaisin Kansallisen metsästrategian hankkeisiin

Toteuttajat

Tapio Oy:n koordinoima hanke

Hankkeen kuvaus

Kesto: 2020

Metsäpolitiikkafoorumi edistää tutkimusnäyttöön perustuvaa metsä- ja ympäristöpolitiikkaa. Foorumissa analysoidaan tieteellinen tieto ajankohtaisista teemoista ja laaditaan tiedosta synteesi sekä politiikkavaihtoehtoja, jotka tuodaan päätöksentekijöille keskusteltavaksi havainnollisessa ja helposti hyödynnettävässä muodossa. Foorumi kokoaa ihmisiä yliopistoista, tutkimuslaitoksista ja käytännön metsänhoitoa tekevistä organisaatioista keskustelemaan ja jakamaan viimeisimpiä tutkimustuloksia ja parhaita käytännön kokemuksia.

Metsäpolitiikkafoorumin teemana vuonna 2020 on Metsien terveys muuttuvassa ilmastossa.

Tavoitteena on: 

  • koota olemassa olevaa tietoa ilmastonmuutoksen ja muiden tekijöiden vaikutuksesta metsätuhojen ennusteisiin Suomessa.
  • laatia alustavia politiikka- ja tutkimussuosituksia, jotka liittyvät metsätuhojen seurantaan ja ennusteisiin. Suositukset liittyvät myös metsätuhojen torjuntaan ja metsänhoidon sopeuttamiseen ilmastonmuutoksen ja muiden tekijöiden aiheuttamaan ennakoituun muutokseen metsien terveysriskien kannalta.

Hankkeen tulokset hyödyttävät niin metsäalan päättäjiä kuin käytännön toimijoita. Metsäpolitiikkafoorumi tukee myös osaltaan Suomen aloitteesta järjestettävän Kansainvälisen kasvinterveysvuoden toimeenpanoa.

Lisätietoja

Tapio Oy:n hankesivut
Projektipäällikkö Henry Schneider, Tapio Oy, etunimi.sukunimi(at)tapio.fi, puh. 040 160 8564