Kansallinen metsästrategia 2025 -webinaari (3/3): Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys metsästrategiassa

Keskiviikko 1.9.2021 klo 10.00 –  12.00

maa- ja metsätalousministeriö

Kansallinen metsästrategia 2025 -webinaari (3/3): Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys metsästrategiassa

Kansallista metsästrategiaa (KMS) toteutetaan yhdessä sidosryhmien kanssa, merkittävältä osin erilaisten hankkeiden avulla. Tässä tapahtumassa pääset tutustumaan joukkoon sosiaalista ja kulttuurista kestävyyttä edistäviä KMS-hankkeita.

Metsät tuottavat suomalaisille hyvinvointia monin eri tavoin – ekologisten ja taloudellisten vaikutusten lisäksi myös sosiaalisesti ja kulttuurisesti. Kansallisen metsästrategian 2025 tavoitteena on sovittaa nämä eri näkökulmat yhteen ja turvata metsien tuottama hyvinvointi myös tulevaisuudessa.

Sosiaalisessa näkökulmassa painottuvat muun muassa jokamiehenoikeudet, metsien virkistyskäyttö, osaaminen ja koulutus sekä työhön, terveyteen ja toimeentuloon liittyvät kysymykset. Kulttuuriseen näkökulmaan liittyvät puolestaan metsien käyttöön liittyvät tavat, käytännöt ja arvot sekä niiden siirtäminen tuleville sukupolville.


Webinaariohjelma:

  • Tilaisuuden avaus, osastopäällikkö Tuula Packalen, maa- ja metsätalousministeriö
  • Metsäkulttuurinen kestävyys, kehittämisjohtaja Leena Paaskoski, Suomen Metsämuseo Lusto
  • Luonnon virkistyskäytön valtakunnallinen inventointi, tutkija Marjo Neuvonen, Luonnonvarakeskus
  • Metsäkeskuksen neuvonta metsänomistajille, metsäekonomisti Marjo Maidell, Pellervon taloustutkimus PTT 
  • Metsäalan koulutuksen laatumittarit sosiaalisen kestävyyden näkökulmasta, kehittämispäällikkö Eila Lautanen, TTS Työtehoseura
  • Nuorten osallisuus Kansallisessa metsästrategiassa, kehityspäällikkö Sampo Juhajoki, Suomen 4H-liitto + nuorten edustajan kommentti esitykseen
  • Keskustelua
  • Yhteenveto ja lopetus, metsäneuvos Marja Kokkonen, maa- ja metsätalousministeriö


Ilmoittautumiset tapahtumaan alla olevasta linkistä viimeistään maanantaina 30.8.2021. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille tiistaina 31.8.

Linkki tapahtumasivulle ja ilmoittautumiseen


Tervetuloa kuulolle!


Maa- ja metsätalousministeriön järjestämä tilaisuus on osa kolmen webinaarin sarjaa, jossa esitellään vuonna 2019 päivitettyä Kansallista metsästrategiaa 2025 toteuttavia hankkeita. Sarjan ensimmäinen webinaari järjestettiin 17.11.2020, silloin aiheena oli kokonaiskestävyys. Toinen, metsien rooliin muuttuvassa ilmastossa keskittynyt webinaari järjestettiin 30.3.2021.

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, media, kansalaiset, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt