Hyppää sisältöön
Media

Ehdotus laiksi eläinten hyvinvoinnista keräsi lähes 400 lausuntoa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 1.3.2018 10.55
Tiedote

Lausuntokierros ehdotuksesta laiksi eläinten hyvinvoinnista päättyi eilen 28. helmikuuta. Lähes kymmenen viikkoa kestäneen lausuntokierroksen aikana annettiin noin 380 lausuntoa. Kaikki lausunnot käsitellään maa- ja metsätalousministeriössä ja niiden perusteella arvioidaan lakiehdotuksen lopullista muotoa.

Eläinten hyvinvointilaista lausuntokierroksella annettu palaute käsitellään kevään aikana ja kooste palautteesta julkaistaan sen valmistuttua. Lain on tarkoitus edetä eduskunnan käsiteltäväksi elokuussa 2018.

– Lakiluonnos on kerännyt laajasti huomiota ja kiinnostusta, mikä on tietenkin hyvä asia. Lausuntojen määrästä voimme nähdä, että eläinten hyvinvointi on myös yhteiskunnallisesti merkittävä asia. Haluammekin kiittää lausuntojen antajia panostuksestaan, sillä vain palautetta saamalla voimme hioa ehdotuksen parhaaseen mahdolliseen muotoon, sanoo apulaisosastopäällikkö Taina Aaltonen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Lausuntokierroksella saaduista kommenteista selkeimmin vaikuttaisivat nousevan esille kysymykset eläinten juomaveden saamisesta, olennaisten käyttäytymistarpeiden täyttymisestä tuotantoeläimillä sekä koirien ja kissojen pakollinen tunnistusmerkintä ja rekisteröinti. Muun muassa nämä asiat nousevat uudelleen keskusteluun lain jatkovalmisteluissa. Samoja kysymyksiä mietittiin ohjausryhmässä jo lakiehdotuksen valmisteluvaiheessa.

Lain on tarkoitus tulla voimaan vuonna 2020.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Taina Aaltonen, apulaisosastopäällikkö, p. 0295 162 439
Tiina Pullola, eläinlääkintöylitarkastaja, p. 0295 162 108​

Blogi: Eläinten hyvinvointiin panostavat ovat edelläkävijöitä 22.2.2018
Blogi: Eläinsuojelulakiehdotuksessa useita kauan kaivattuja muutoksia 15.2.2018

Eläimet ja kasvit