Hyppää sisältöön
Media

Eläinsuojeluasiamiehen tehtävä perustettu maa- ja metsätalousministeriöön

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 23.4.2013 9.16
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriöön on perustettu eläinsuojeluasiamiehen määräaikainen tehtävä. Eläinsuojeluasiamiehen tehtävä on uusi ja se perustuu pääministeri Jyrki Kataisen hallitusohjelmaan. Tehtävä on tullut tänään 23.04.2013 hakuun.

– Valmistelua tehtävän toteuttamiseen on tehty jo syksystä 2011 lähtien. Tehtävä täytetään ensin määräaikaisella sopimuksella eläinsuojelulain kokonaisuudistuksesta johtuen, apulaisosastopäällikkö Riitta Heinonen kertoo.

Eläinsuojeluasiamiehen tehtävänä on edistää ja parantaa eläinten hyvinvointia yhteiskunnan eri osa-alueilla. Eläinsuojeluasiamies tukee ja edistää eläinten hyvinvointiin liittyvien eri toimijoiden välistä yhteistyötä eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi. Eläinsuojeluasiamies osallistuu myös tehtävään liittyvien eri neuvottelukuntien ja työryhmien työskentelyyn. Toimipaikka tulee olemaan Helsingin Viikissä, Eläinten hyvinvointikeskuksen yhteydessä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä: apulaisosastopäällikkö Riitta Heinonen, p. 0295 16 2107, etunimi.sukunimi@mmm.fi