Hyppää sisältöön
Media

Kotimaan matkailussa vahva nousuvire: kampanja esittelee 100 syytä matkailla Suomessa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 13.6.2019 13.30 | Julkaistu suomeksi 13.6.2019 klo 16.18
Uutinen
Merenranta

Kotimaanmatkailu kiinnostaa suomalaisia, ja tänä kesänä halutaan erityisesti tutkia lähiseutuja. Erityisesti nuoret liputtavat kotimaanmatkailun puolesta, ja keskustelu ilmastonmuutoksesta on vaikuttanut eniten heidän matkavalintoihinsa. Myös saaristo on mukana kolmatta kertaa alkavassa 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjassa, joka tarjoaa inspiraatiota, uuden ajan Suomi-fiilistä ja vinkkejä ympäri Suomen.

Saaristoasiain neuvottelukunnan (SANK) ja työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tukema ja Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n toteuttama markkinointiviestinnän kampanja on saanut kotimaisen matkailun toimijat ympäri Suomen ymmärtämään yhteistyön voiman. Kampanja esittelee tänä vuonna jopa yli 100 syytä matkustaa Suomessa. Kampanja kokoaa verkkosivustolle 100syytä.fi kotimaan matkailun mahdollisuudet entistä näyttävämmin sekä tarjoaa inspiraatiota ja uuden ajan Suomi-fiilistä.

100 syytä -kampanja tuo valtakunnallista näkyvyyttä erikokoisille organisaatioille ja tekee näin myös saaristomatkailusta houkuttelevamman. Kampanjassa on mukana 21 SANK:in saaristokohdetta. Kohteita on mahdollista kiertää mm. risteillen ja pyöräillen, ja niissä pääset nauttimaan saariston mauista, maisemista, kulttuurista ja tunnelmasta.

”Saaristo tarjoaa upeita elämyksiä matkailijalle”, kertoo SANK:in pääsihteeri, johtava asiantuntija Elina Auri. ”Nämä mahdollisuudet eivät rajoitu ainoastaan kesäkauteen, vaan saaristossa on nähtävää myös muina vuodenaikoina.” Esimerkkinä Auri nostaa erilaiset syksyiset sadonkorjuumarkkinat saaristossa. Matkailu saaristossa on kasvussa, se työllistää yhä useampia sekä tukee paikallista taloutta. Suomen saaristo- ja vesistömatkailuun sisältyy iso potentiaali ja edellytykset saaristo- ja vesistömatkailun kehittämiseksi ovatkin erinomaiset. Kiinnostus saaristokulttuuria kohtaan on kasvussa. Ympäristöystävällinen ja kestävä saaristomatkailu haastaa kaukomatkailun ja tuo uusia elämyksiä kotimaan matkailuun.

Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n teettämän kyselytutkimuksen* mukaan tulevana kesänä jopa 74 prosenttia suomalaisista aikoo matkustaa kotimaassa. Kotimaan matkailu kiinnostaa etenkin nuoria. Syiksi nousevat kiinnostus paikallisuuteen ja ekologiseen ja ilmastoystävälliseen matkustamiseen.


Lisätiedot:

Anne-Marget Hellén, Suoma ry:n hallituksen puheenjohtaja,

anne-marget.hellen@turku.fi, +358 50 5590499
 

Elina Auri, johtava asiantuntija, pääsihteeri: SANK

Maa- ja metsätalousministeriö

+358 40 074 4900, elina.auri@mmm.fi

100syytä.fi

*Kyselytutkimus toteutettiin online-kyselynä Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 16.-23.4.2019. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kyselyyn vastasi yhteensä 1 000 täysi-ikäistä suomalaista, ja otos painotettiin iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti.

Maaseutu