Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Leppä mukana jakamassa stipendejä ansioituneille 4H-toimijoille

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 6.4.2018 14.55
Uutinen

4H-säätiö myönsi tänään valtioneuvoston juhlahuoneistossa pidetyssä tilaisuudessa 12 valtakunnallista stipendiä tunnustuksena pitkäaikaisesta, monipuolisesta ja tuloksellisesta toiminnasta. Stipendit jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä sekä Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski.

Stipendejä myönnettiin 11 nuorelle 4H-toimijalle sekä yhteisesti Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksille. Stipendeistä suurin, 1000 euron arvoinen Eeno Pusa-stipendi myönnettiin Elsi Jääskeläiselle Hankasalmen 4H-yhdistyksestä. Säätiön arviointiraati perustelee valintaansa sillä, että Jääskeläinen on ollut hyvin aktiivisesti ja pitkään mukana yhdistyksen toiminnassa ja osoittanut erityistä osaamista sekä organisointikykyä. Hän työskentelee Hankasalmen 4H-yhdistyksen toiminnanohjaajana ja 4H-kotipalveluyrityksessään.

Säätiön 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myönnetyn Vuoden 4H-taitajat -kunniastipendin saivat Kalle Iskala ja Konsta Keskitalo Seinäjoen 4H-yhdistyksestä. 14-vuotiaat Iskala ja Keskitalo perustivat maaliskuussa 2017 loistavasti menestyneen 4H-yrityksen, Puusepänliike Mööpelin. Nuoret valittiin Seinäjoen käsityömessuilla Vuoden käsityöyrittäjiksi, ja myös Seinäjoen yrittäjät ovat palkinneet heidät.

Vuoden vapaaehtoisstipendi myönnettiin Saku Nymanille Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistyksestä. Nyman on ohjannut 4H-lennokkikerhoa jo vuodesta 2012 saakka, ja hän tekee arviointiraadin mukaan viikossa noin 16 tuntia vapaaehtoistyötä 4H-harrastuksen parissa.

Lue myös: 4H-liiton tiedote