Hyppää sisältöön
Media

Seikkailuleiri vie eurooppalaiset nuoret Suomen maaseudulle

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 11.8.2017 13.07
Uutinen

Etelä-Savossa 13.–20.8. järjestettävä seikkailuleiri Amaze me Leader kokoaa Saimaan ympäristöön lähes kuusikymmentä nuorta Suomesta, Skotlannista, Virosta ja Latviasta. Viikon kestävä leiri järjestetään television Amazing Race -seikkailusarjan hengessä; leiriläiset ratkovat seikkailutehtäviä tutustuen kesä-Suomen upeaan luontoon. Osallistujat pääsevät sukeltamaan maaseudun yritysten arkeen ja ideoimaan, kuinka kehittää niiden toimintaa

Tapahtuma alkaa  Helsingissä, jossa osallistujat jaetaan neljän hengen ansa rastille. Heille annetaan ajoneuvot ja suunnistusohjeet kohti Saimaata. Leiri päättyy Savitaipaleelle Etelä-Karjalaan 19.8.

Osallistujille leiri on maksuton. Leirin järjestävät viisi Itä-Suomen Leader-yhdistystä, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja Suomen maaseutuverkosto. Edellinen Amaze me Leader järjestettiin Suomessa vuonna 2011.  Amaze me Leader -leiri järjestetään eri puolilla Eurooppaa, ja Suomessa leirille osallistuu myös tulevien seikkailujen järjestäjiä Euroopasta.

Yhteistä leirin kohteille on, että niitä on rahoitettu Euroopan maaseuturahastosta Leader-toimintana. Tarkoituksena on saada osallistujat pohtimaan, kuinka omaa elinpiiriään voi kehittää. Paikallinen Leader-toiminta on tarjonnut monelle nuorelle harrastusmahdollisuuksia ja väyliä työelämään. Leader on toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta, jonka avulla ihmiset voivat tehdä ketterästi parannuksia omalla paikkakunnallaan. Leader-työ lisää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja osallistaa asukkaita. Rahoitus on käytössä koko EU:ssa ja suomalainen malli kiinnostaa laajasti Euroopassa.

Lisätietoja:

EU ja kansainväliset asiat Maaseutu