Hyppää sisältöön
Media

Vuoden paras ruokamatkailutuote on Nielu metsäravintola

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 16.9.2021 15.29
Uutinen
Ravintolapöydät syksyisen metsän keskellä, pöydissä istuu ihmisiä

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Nielu metsäravintolan Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2021.

Palkinnon jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Senior Director Kristiina Hietasaari, Visit Finland. Kilpailuun osallistui lähes 80 monipuolista ja tasokasta tuotetta. Tämän vuoden erityistavoite oli saada mukaan uusia tuoteideoita, joilla noustaan korona-ajasta. 

Arvioraati toteaa, että Nuuksiossa sijaitseva Nielu metsäravintola on upea kokonaisuus, jossa fine dining tuodaan keskelle suomalaista metsää. Sijainnistaan huolimatta Nielu on helposti saavutettavissa ja tuote ostettavissa. Yhteiskuljetukset ja metsänsuojelu tukevat  ympäristönäkökulmaa. Nielu on huomioinut vastuullisuuden ja ekologiset ulottuvuudet ja asiakas kokee tekevänsä hyvää ostaessaan tuotteen.

Kotimaiset raaka-aineet, ja villiyrttien käyttö on onnistunutta. Illallinen on jo lähtökohtaisesti suunniteltu sopimaan moneen ruokavalioon, ja pienin muutoksin se sopii kasvissyöjille ja jopa täysin vegaaneillekin. Mielenkiintoinen juomapaketti ja alkoholiton paketti on suunniteltu vastuullisuusajattelun mukaisesti.

Nettisivut ovat houkuttelevat ja koko palvelupolku toimii.  Elämyksellisyys ja uudenlainen ajattelu erottuu. Nielu on tyylikkäästi erilainen.

- Tämän vuoden kilpailutuotteissa ja erityisesti finalisteissa korostui paikallisuuden ja upean luontomme huomioiminen. Meillä on loistavia ruokamatkailun kärkituotteita, ja haluamme kehittää niitä lisää sekä kotimaan matkailijoille että kansainvälisille matkailijoille, toteaa kilpailuraadin puheenjohtajana toiminut Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Lisäksi palkittiin kolme merkittävää ruokamatkailutekoa:

Arviointiraati antoi myös viisi kunniamainintaa:

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Kirsi Viljanen, p. 0295162142, kirsi.viljanen(at)gov.fi

Ruoka ja maatalous