Hyppää sisältöön
Media

Hevostaloustyöryhmä luovutti raporttinsa ministeri Kurviselle – ”Avainsanoja ovat hyväksyttävyys, vastuullisuus, vaikuttavuus ja elinvoima”

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 29.6.2022 9.08
Tiedote
Kuninkuusravit ovat yksi maailman suurimmista ravitapahtumista. Kuvassa Vixeli ja Tapio Perttunen matkalla Seinäjoen Kuninkuusravien 2021 päätösmatkan voittoon. KUVA IDA LAINE / SUOMEN HIPPOS

Vastuullista ja elinvoimaista raviurheilua ja hevoskasvatusta Suomessa selvittänyt työryhmä on saanut työnsä valmiiksi. Työryhmä luovutti raporttinsa maa- ja metsätalousministeri Antti Kurviselle 29.6.2022.

Antti Kurvista maa- ja metsätalousministerinä edeltänyt Jari Leppä asetti työryhmän viime lokakuussa. Työryhmän tehtävänä oli selvittää raviurheilun ja hevoskasvatuksen tilannetta yhdeksänkohtaisen tehtävänannon perusteella. Sen lisäksi työryhmä laati kymmenen kohdan listan keskeisimmistä havainnoistaan.
”Avainsanoja ovat hyväksyttävyys, vastuullisuus, vaikuttavuus ja elinvoima”, työryhmän puheenjohtaja, Ponsse Oyj:n hallituksen jäsen Juha Vidgrén kertoo.

”Tärkeää on saada ravialalla tarvittavia uudistuksia tehtyä ja sen kautta alan tunnusluvut nousu-uralle. Hevosala on merkittävä toimija, mutta potentiaalia on parempaankin. Kun myös hevostalouden rahoitus on siirtynyt osaksi valtion budjettia, on entistä tärkeämpää pystyä osoittamaan tukieurojen vaikuttavuus”, hän lisää.


Työryhmän raportti keskittyy pääasiassa ravitalouteen. Raportissa käsitellään muun muassa ravikilpailupäivien määrää ja profilointia, Suomen Hippoksen rakennetta sekä ravirataverkostoa ja raviratojen tukirakennetta.

”Asiat täytyy nyt saada rullaamaan niin, että ravialalle on mahdollista investoida uskottavasti”, Juha Vidgrén painottaa.

”Osa raportissa käsitellyistä asioista on ollut tiedossa jo pitkään, mutta niitä ei ole saatu vietyä eteenpäin. Suomessa on huippuluokan hevososaamista, ja alalla on hyvä tulevaisuus. Tarvitaan vaan rohkeutta uudistua ja tehdä oikeita päätöksiä.”


Puheenjohtaja Juha Vidgrénin lisäksi työryhmään kuuluivat kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Matti Lakkisto sekä maaliskuussa menehtynyt toimitusjohtaja Ilmari Halinen. Työryhmän sihteeri oli toimittaja Ville Toivonen.


Lisätietoja:
Hevostaloustyöryhmän puheenjohtaja Juha Vidgrén, p. 040 518 6286.

 

Työryhmän loppuraportti: Vastuullista ja elinvoimaista raviurheilua ja hevoskasvatusta Suomessa

 

Antti Kurvinen