Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Antti Kurvinen mukaan ratkomaan globaalien ruokajärjestelmien haasteita OECD-kokoukseen

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 2.11.2022 15.00
Tiedote
OECD:n kuuluisa kokoustila Pariisissa. Kuva: OECD.

OECD:n maatalousministerit kokoontuvat tämän viikon lopulla Pariisissa tilanteessa, jossa ruokaturva on maailmanpolitiikan agendalla vahvemmin kuin aikoihin. Pandemia ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa pitävät jo ennestään varsinkin ilmastonmuutoksen vuoksi kriittisen ruokajärjestelmien kestävyyden maailman johtajien pöydillä.

Kokouksen teemana on ”Kestävän maatalouden ja ruokajärjestelmien rakentaminen muuttuvassa ympäristössä: yhteiset haasteet, uudet ratkaisut”.

Kokouksen keskiössä on globaalien ruokajärjestelmien kolmoishaaste: maailman kasvava väestö tulee pystyä ruokkimaan ruualla, joka on tuotettu ympäristön kannalta kestävästi ja samalla on turvattava viljelijöiden kohtuullinen toimeentulo. Esillä ovat myös viime aikaisten kriisien vaikutukset maataloustuotteiden markkinoihin ja ruokaturvaan.

Suomea kokouksessa edustaa maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen. Kokouksen päätteeksi on tarkoitus hyväksyä julkilausuma, joka ohjaa OECD:n maatalouskomitean työtä seuraavan 5-6 vuoden ajan.

Kokoukseen osallistuu 44 maan edustajat sekä EU:n komissio, FAO, WTO, Maailmanpankki, Maailman ruokaturvakomitea (CFS) ja Business at OECD (BIAC). Lisätietoa kokouksesta, tausta-asiakirjoja ja osanottajista löytyy tästä

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:

Neuvotteleva virkamies Kimmo Närhinen, puh. 0295162186
Ministerin erityisavustaja Topi Heinonen p. 0295 162 143
 

 

Antti Kurvinen EU ja kansainväliset asiat Ruoka ja maatalous