Hyppää sisältöön
Media

MMM SuomiAreenassa: Ministeri Leppä keskustelee ruokapolitiikasta – Torilla tutustutaan biotalouteen

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 7.7.2017 9.17
Uutinen
Ministeri Jari Leppä (Kuva: VNK, Laura Kotila)

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä keskustelee ruokapolitiikasta, metsäkysymyksistä ja biotaloudesta Porin SuomiAreenassa 10.–11. heinäkuuta. Biotalouteen ja ravinteiden kierrätykseen voi tutustua Suomi100-teltassa Kansalaistorilla, missä maa- ja metsätalousministeriö esittelee uusia tuotteita ja raaka-aineita biotalousvisassa 12.–13. heinäkuuta.

Ministeri Jari Leppä puhuu herkullisista ja kestävistä ruokavalinnoista Marttaliiton ja S-ryhmän Elämmekö ruokakuplassa? -keskustelussa Kauppakeskus Puuvillassa 10. heinäkuuta klo 11.45. Biotalouden mahdollisuuksia ministeri Leppä valottaa MTK:n paneelikeskustelussa Biotalous – ilmastonmuutoksen syntipukki vai ratkaisu? Antinkatu 5:n lavalla maanantaina klo 15.15.

Useiden tapaamisten lisäksi ministeri Leppä kommentoi SuomiAreenassa julkistettavaa S-ryhmän Ruokamanifestia sekä tutustuu Maanmittauslaitokset karttanäyttelyyn ja Karjalan salattuihin karttoihin.

Partiolaisten Aamutulilla Jari Leppä vierailee Kauppakeskus BePOP:issa tiistaina klo 10, jolloin keskustellaan suomalaisen luonnon suojelusta ja metsistä. Lisäksi ministeri Leppä arvioi ProKalan tilaisuudessa, miten kotimaisen kalan osuutta ruokapöydissämme saadaan nostettua.

Biotalous tutuksi SuomiAreenan Kansalaistorilla 12.–13. heinäkuuta

SuomiAreenan vieraat voivat tutustua Porin Kauppatorilla eli Kansalaistorilla suomalaiseen biotalouteen 12.–13. heinäkuuta klo 10–17. Suomi100-teltassa kävijä voi tunnustella ja haistella biotalouden tuotteita sekä raaka-aineita. Teltassa esittäytyy myös hallituksen ravinteiden kierrätyksen kärkihanke. Luonnonvarakeskuksen toteuttama hanke tarjoaa tietoa käytännön ratkaisuista ja rahoitusmahdollisuuksista. Tervetuloa keskustelemaan ja kysymään, miten sonta muuttuu seteleiksi! Lue lisää ravinteiden kierrätyksestä: mmm.fi/ravinteetkiertoon

Lisää biotalouden uutuuksia ja tiedettä löytyy Metsähallituksen Bioaika-rekasta, jonka kyytiin pääsee Porin torilla 10.–14. heinäkuuta.

Lisätietoa tapahtuman kotisivuilta www.suomiareena.fi

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
erityisavustaja Risto Lahti p. 050 565 0424
tiedottaja Virpi Komulainen p. 029 516 2110

Biotalous Jari Leppä Kalat Luonto ja ilmasto Metsät Ruoka ja maatalous