Hyppää sisältöön
Media

Ruoka-artesaanit ja alasta kiinnostuneet kokoontuvat Tammisaareen lokakuussa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 16.9.2016 11.41
Uutinen
Kuva: Riitta Supperi / Keksi / Team Finland

Ensimmäinen Artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailu järjestetään 10.–13. lokakuuta Raaseporin Tammisaaressa. Pohjoismaisille osallistujille avoimeen kilpailuun on ilmoittautunut ruokakäsityöläisiä Suomesta ja Ruotsista. Kilpailun yhdeksässä luokassa paremmuudesta kisaa yhteensä 150 tuotetta 60 yrittäjältä. Kilpailun yhteydessä järjestetään joukko ajankohtaisia seminaareja ja yritysvierailuja, jotka ovat avoimia kaikille ruuasta kiinnostuneille ja ruoka-alan toimijoille.

– Seminaarit, iltatilaisuudet ja yritysvierailut ovat tärkeä osa kilpailuja. Ne tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden verkostoitua, kertoo Seija Ahonen-Siivola maa- ja metsätalousministeriöstä.

Ahonen-Siivola tuo yhdessä Pohjoismaisen ministerineuvoston edustajien kanssa seminaarissa esille Uusi pohjoismainen ruoka -ohjelmaan kuuluvan pohjoismaisen brändityön. 

Seminaareissa ja yritysvierailuilla on luvassa hyvä kattaus ajankohtaisista ruokateemoista. Ohjelmassa on alustukset muun muassa mikro-organismien hyödyntämisestä ruuanlaitossa, pohjoismaisesta ruokakulttuurista ja saaristoyhteistyöstä sekä tilaviinin historiasta ja tulevaisuuden näkymistä Suomessa. Yrittäjät saavat myös markkinointivinkkejä ja innovatiivisia pakkausideoita.

SM-kilpailu huipentuu juhlaillalliseen Fiskarsin Ruukissa keskiviikkona 12. lokakuuta, jolloin voittajatuotteet esitellään ja palkitaan. 

Seminaareihin, yritysvierailuihin ja iltatilaisuuksiin voi ilmoittautua syyskuun loppuun mennessä Novian kilpailusivuilla.

Kilpailu toteutetaan maa- ja metsätalousministeriön, Yrkeshögskolan Novian ja Rannikon ruoka -projektin yhteistyönä. Kilpailu on osa Pohjoismaiden ministerineuvoston Suomen puheenjohtajuusvuoden ohjelmaa. Hankkeelle on myönnetty varoja myös Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman kautta. 

Lisätietoa: 
ylitarkastaja Seija Ahonen-Siivola, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 173, etunimi.sukunimi@mmm.fi (Suomen puheenjohtajuuskauden ruokateema)
projektipäällikkö Ann-Louise Erlund, Yrkeshögskolan Novia, p. 044 799 8406, etunimi.sukunimi@novia.fi (kilpailun käytännön järjestelyt)
projektiassistentti Mona Salama, Yrkeshögskolan Novia, p. 044 987 4349, mona.salama@novia.fi (viestintä) 

EU ja kansainväliset asiat Ruoka ja maatalous