Maaseutuparlamentti

Torstai 26.9.2024

maa- ja metsätalousministeriö

Maaseutuparlamentti

Maaseutuparlamentti on yhteiskunnallinen maaseututapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille maaseutujen tulevaisuuden kehittämisestä ja kansallisesta maaseutupolitiikasta kiinnostuneille. Tapahtuma on maksuton.

Maaseutuparlamentti jalkautuu Nurmekseen 26. – 28.9.2024 kooten kaikki maaseudun tulevaisuudesta kiinnostuneet ihmiset kohtaamaan sekä kasvotusten että virtuaalisesti. 

Miten MMM osallistuu tapahtumaan?

•    Ensimmäisenä päivänä 26.9. tutustutaan EU:n maatalous- ja maaseuturahoituksen vaikutuksiin ja vaikuttavuuteen: yrittäjyys, kulttuuri ja uudistuva arki - ilmoittaudu mukaan retkille!
•    Maa- ja metsätalousministeri osallistuu keskusteluun 28.9. klo 11 "Elinvoimaa kolmessa ilmansuunnassa". Keskustelussa mukana Harri Broman, Markus Hirvonen, Annikka Hurme, Anniina Nykänen, Miikka Kotilainen, Esa Karvinen ja Sari Kaasinen. Keskustelua isännöi Matti Rönkä.
•    Valtioneuvoston kolmanteen maaseutupoliittisen selonteon valmisteluun haetaan tietoa ja näkemyksiä osallistavien työpajojen kautta. 
•    Kestävän ja kannattavan ruokajärjestelmän valmistelua evästää Onnea, rakkautta ja valoa! –keskustelu, johon MMM on kutsunut mukaan Luonnonvarakeskuksen, Pukki-viljatuoteperheen/Kumpulan perinnetilan, Kinnusen Myllyn ja TransFarmin edustajat.
•    Hiilestä kiinni- työn tuloksia esitetään ja keskustelutetaan miniseminaarissa.
•    MMM järjestää yhteistyössä maaseutuverkoston, MANEn ja Hämeen ely-keskuksen kanssa valtakunnallisten maaseudun kehittämis- ja tutkimushankkeiden kokoontumisajot.  
•   Maaseutuparlamentti on myös Hyvin sanottu – festivaalin satelliittitapahtuma. Rakentavaa keskustelua käydään päälavan keskusteluissa ja lisäksi MMM järjestää metsäkeskustelun ja ruuantuotanto nuorten käsissä- keskustelun Lahdessa ja Nurmeksessa.

Tutustu Maaseutuparlamentin koko ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 30.8. mennessä!

Kohderyhmät: kunnat, media, kansalaiset, yritykset, järjestöt ja yhteisöt