Kansallisten ravitsemussuositusten julkistaminen
Keskiviikko 27.11.2024 klo 13.00 – 15.15
Kansalliset ravitsemussuositukset julkaistaan 27.11.2024 Arppeanumissa Helsingissä.
AIKA: 27.11.2024 klo 13-15:15
PAIKKA: Arppeanumin auditorio, Snellmaninkatu 3, Helsinki. Tilaisuus lähetetään myös suoratoistona.
Ohjelma
Leena Räsänen, pj. Ruokavirasto
13:00 Ministeriön tervehdys
- Päivi Nerg, Valtiosihteeri, MMM
13:07 Tervetuloa
- Leena Räsänen, Valtion ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtaja, pääjohtaja, Ruokavirasto
13:15 Ruokasuositukset
- Maijaliisa Erkkola, professori, Helsingin yliopisto
13:35 Ravintoainesuositukset
- Ursula Schwab, professori, Itä-Suomen yliopisto
13:50 Ympäristönäkökulma ravitsemussuosituksissa
- Jelena Meinilä, yliopistotutkija, Helsingin yliopisto
- Sirpa Sarlio, pj. STM
14:05 Miten hyödyntää ravitsemussuosituksia työssä, miten edistää jalkauttamista? Max. 5 min
- Ruokapalvelut, Virpi Kemi, projektikoordinaattori, Ammattikeittiöosaajat
- Neuvontajärjestöt, Marjo Rantapusa, johtava asiantuntija, Marttaliitto
- Terveydenhuolto, Kirsi Virtanen, professori, Turun yliopisto
- Ruokakasvatus, Johanna Mäkelä, professori, Helsingin yliopisto
- Seuranta ja arviointi, Niina Kaartinen, erikoistutkija, THL
- Suositukset asiantuntijalta kuluttajalle, Maija Soljanlahti, tuottaja, John Nurmisen Säätiö
14:40 Seuraavat askeleet
- Mika Salminen, Valtion ravitsemusneuvottelukunnan varapuheenjohtaja, pääjohtaja, THL
14:47 Aikaa kysymyksille ja keskustelulle
15:10 Valtion ravitsemusneuvottelukunnan terveiset
- Satu Jyväkorpi, pääsihteeri, Valtion ravitsemusneuvottelukunta
Ilmoittautuminen: viimeistään 15.11.2024 satu.jyvakorpi@ruokavirasto.fi (viestin aihekenttään julkistaminen 27.11). Ilmoita osallistutko paikan päällä vai verkossa. Seminaarin järjestää Valtion ravitsemusneuvottelukunta.