Kansallisten ravitsemussuositusten julkistaminen

Keskiviikko 27.11.2024 klo 13.00 –  15.15

Kansallisten ravitsemussuositusten julkistaminen

Kansalliset ravitsemussuositukset julkaistaan 27.11.2024 Arppeanumissa Helsingissä.

AIKA: 27.11.2024 klo 13-15:15

PAIKKA: Arppeanumin auditorio, Snellmaninkatu 3, Helsinki. Tilaisuus lähetetään myös suoratoistona. 

Ohjelma

Leena Räsänen, pj. Ruokavirasto

13:00 Ministeriön tervehdys

  • Päivi Nerg, Valtiosihteeri, MMM

13:07 Tervetuloa

  • Leena Räsänen, Valtion ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtaja, pääjohtaja, Ruokavirasto 

13:15 Ruokasuositukset

  • Maijaliisa Erkkola, professori, Helsingin yliopisto 

13:35 Ravintoainesuositukset 

  • Ursula Schwab, professori, Itä-Suomen yliopisto

13:50 Ympäristönäkökulma ravitsemussuosituksissa

  • Jelena Meinilä, yliopistotutkija, Helsingin yliopisto
  • Sirpa Sarlio, pj. STM

14:05 Miten hyödyntää ravitsemussuosituksia työssä, miten edistää jalkauttamista? Max. 5 min 

  • Ruokapalvelut, Virpi Kemi, projektikoordinaattori, Ammattikeittiöosaajat
  • Neuvontajärjestöt, Marjo Rantapusa, johtava asiantuntija, Marttaliitto
  • Terveydenhuolto, Kirsi Virtanen, professori, Turun yliopisto
  • Ruokakasvatus, Johanna Mäkelä, professori, Helsingin yliopisto
  • Seuranta ja arviointi, Niina Kaartinen, erikoistutkija, THL
  • Suositukset asiantuntijalta kuluttajalle, Maija Soljanlahti, tuottaja, John Nurmisen Säätiö

14:40 Seuraavat askeleet

  • Mika Salminen, Valtion ravitsemusneuvottelukunnan varapuheenjohtaja, pääjohtaja, THL

14:47 Aikaa kysymyksille ja keskustelulle

15:10 Valtion ravitsemusneuvottelukunnan terveiset

  • Satu Jyväkorpi, pääsihteeri, Valtion ravitsemusneuvottelukunta 

Ilmoittautuminen: viimeistään 15.11.2024 satu.jyvakorpi@ruokavirasto.fi (viestin aihekenttään julkistaminen 27.11). Ilmoita osallistutko paikan päällä vai verkossa. Seminaarin järjestää Valtion ravitsemusneuvottelukunta.