Hyppää sisältöön
Media

EUSBSR - mikä se on? Tutustu strategiaan uusilla sivuilla!

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 7.7.2017 11.14
Uutinen

Itämeren alueen strategian ravinteiden kierrätyksen sivut ovat julkaistu. Itämeri-strategia on lanseerattu vuonna 2009 Euroopan unionin toimesta, ja strategian ollessa hyvin laaja haluttiin sivut myös ministeriön sivujen alaisuuteen.

Euroopan unionin Itämeren alueen strategia keskittyy kolmeen: meren pelastamiseen, hyvinvoinnin lisäämiseen ja alueen yhdistämiseen. Maa- ja metsätalousministeriön vastuualueena Itämeren alueen strategiassa on ravinteiden kierrätys maa- ja metsätaloudessa. Ministeriö on yksi politiikka-ala Biotalouden vastuutahoista.
  
- Maa- ja metsätalousministeriö koordinoi erityisesti kestävää maataloutta ja ravinteiden kierrätystä. Molemmat aiheet ovat erittäin ajankohtaisia koko Itämeren alueella, toteaa ministeriön neuvotteleva virkamies Leena Anttila.  

Strategian kolmea tavoitetta koordinoidaan ympäri Itämeren. Suomessa Itämeren alueen strategian tavoitteita hoidetaan maa- ja metsätalousministeriön lisäksi myös ympäristöministeriössä sekä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafissa. Ympäristöministeriö tähtää ravinnepäästöjen vähentämiseen politiikka-alallaan Nutrilla, ja Trafi turvalliseen merenkulkuun politiikka-alansa Safe kautta. 

- Itämeren alueella on monia vahvuuksia, joiden kehittämisellä koko alueen hyvinvointia voidaan parantaa. Esimerkiksi hyödyntämällä Itämeren valtioiden korkeaa koulutustasoa ja osaamista voimme saada uusia ja tuoreita ratkaisuja ravinteiden kierrätykseen. Näitä vahvuuksia hyödynnetään myös Euroopan unionin Itämeri-strategiassa, kertoo ministeriön neuvotteleva virkamies Leena Anttila strategian luonteesta. 

Maa- ja metsätalousministeriön Itämeri-strategiassa koordinoimaa ravinteiden kierrätyksen edistämistä tavoitellaan lisäksi hallituksen kärkihankkeessa Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmassa sekä maaseutuohjelman erillisrahoituksessa. 

Maa- ja metsätalousministeriön Itämeri-strategia -sivut

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Neuvotteleva virkamies Leena Anttila, etunimi.sukunimi@mmm.fi, p. 0295162240 

EU ja kansainväliset asiat