Hyppää sisältöön
Media

Maa- ja metsätalousministeriölle Suomen dialogiteko 2021 -tunnustus demokratian vahvistamisesta

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 11.5.2022 11.39
Uutinen

Erätauko-säätiö on myöntänyt maa- ja metsätalousministeriön ilmastoruoka-keskusteluille Suomen dialogiteko 2021 -tunnustuksen demokratian vahvistamisesta.

Erätauko-säätiö on myöntänyt maa- ja metsätalousministeriölle Suomen dialogiteko 2021 -tunnustuksen demokratian vahvistamisesta. Aiemmin tunnustus on myönnetty yhdelle toimijalle. Vuoden 2021 dialogiteko on kuitenkin tehty yhdessä ja yhteistyössä. Poikkeuksellisen maailmantilanteen vuoksi Erätauko-säätiö on myös halunnut tehdä eri toimijoiden dialogityötä näkyväksi sekä kiittää hyvästä työstä sen osalta, että erilaiset ihmiset tulevat kuulluksi ja samalla rohkaista eri toimijoita edelleen tukemaan demokratiaa dialogin avulla. Tämän vuoksi dialogiteko -tunnustus on jaettu useammalle eri toimijalle. 

- Kiitämme maa- ja metsätalousministeriötä erityisesti kestävään tulevaisuuteen liittyvästä yhteiskunnallisesta keskustelusta sekä ilmastoruoka-dialogeista, sanoo Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka.

Demokratian, luottamuksen ja keskustelukulttuurin vahvistaminen on pitkäjänteistä työtä ja sitä voi tehdä monin eri tavoin. Dialogi ja esimerkiksi Erätauko-menetelmä on yksi tapa tarttua toimeen. Arvostamme sitä, että monet ovat lähteneet liikkeelle. Se on voinut tarkoittaa erilaisten merkityksellisten keskustelujen ja tilaisuuksien järjestämistä, oman yhteisön keskustelukulttuurin vahvistamista, Erätauko-ohjaajaksi kouluttautumista tai vaikkapa erilaisiin dialogikokonaisuuksiin ja -hankkeisiin osallistumista. 

Demokratian vahvistaminen tarkoittaa tekoja. Dialogin tukeminen on matkalla olemista ja oppimista. Valmiiksi ei tule ja kehittämistä täytyy tehdä. Demokratiaa ei vahvisteta yksin ja erillään vaan yhdessä eteenpäin kulkien ja yhteistyötä tehden. Tärkeää on, että mahdollisimman moni tulisi halutessaan kuulluksi, kun yhteisistä, tärkeistä asioista puhutaan. 

Erätauko-säätiön tehtävänä on vahvistaa demokratiaa, luottamusta ja yhteiskunnallista resilienssiä. Tätä tehtävää toteutetaan yhdessä yhteistyökumppanien kanssa järjestämällä dialogeja yhteiskunnallisesti tärkeistä aiheista sekä kouluttamalla eri toimijoita vuorovaikutus- ja dialogitaidoissa. Erätauko-säätiö myöntää vuosittain Suomen dialogiteko -tunnustuksen jollekin toimijalle. Aiemmin tunnustus on myönnetty Miriam Attiakselle ja Lahden kaupungille sekä Sitran Erätauko-hankkeen aikana Mielellään-verkostolle.
 

Ruoka ja maatalous