Hyppää sisältöön
Media

Maatalous mukaan raamiratkaisuun

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 29.11.2011 8.30
Tiedote -

Hallitus on sopinut ns. raamiratkaisun yhteydessä myös toimenpiteistä maatalouden kannattavuuden ja työllistämisen varmistamiseksi. Sen mukaisesti eduskunnassa jo oleva esitys maatalouden energiaveropalautuksen pienentämisestä jäädytetään tulopoliittisen raamisopimuksen voimassaoloajaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että noin 18 miljoonan euron energiaverojen kiristys maa- ja puutarhataloudessa jää toteutumatta.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen mukaan ratkaisu kohtelee kaikkia tiloja ja maan eri alueita tasapuolisesti. Ratkaisu parantaa hänen mukaansa erityisesti aktiiviviljelijöiden toimintamahdollisuuksia.

Lisäksi hallitus on sopinut kahdesta muusta toimesta maaseutuelinkeinojen tilanteen tukemiseksi ja maatalousyrittäjien työurien pidentämiseksi.

Lähiaikoina perustetaan työryhmä kartoittamaan kokonaisvaltaisesti ja poikkihallinnollisesti maatalousyrittäjien työhyvinvointia ja tekemään asiasta kehittämisehdotuksia sekä esittämään toimenpiteitä maatalousyrittäjien työurien pidentämiseksi.

Lisäksi selvitetään mahdollisuus luoda erillinen kiinteistöverokanta maatalouden tuotantorakennuksia koskien.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki p. (040) 8266197