Artesaaniruokien suomenmestarit valitaan tällä viikolla

Artesaaniruokien ensimmäisten suomenmestaruuskilpailujen avajaisia vietettiin tiistaina 11. lokakuuta. Aistinvaraiseen arviointiin perustuvan tuomaroinnin lisäksi tällä viikolla järjestetään osallistujien iloksi mielenkiintoisia seminaareja, vierailuja ja muita tapahtumia. Muutamaa seminaaria pääsee seuraamaan myös verkossa. Suomenmestarit julkistetaan juhlaillallisella keskiviikkoiltana Fiskarsissa. Raaseporissa järjestettävät kilpailut ovat yksi Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajuusvuoden ohjelman ruokatapahtumista.
Kilpailuun osallistuu yli 170 tuotetta, jotka kilpailevat suomenmestaruudesta kymmenessä tuoteluokassa. Tuotteita arvostelemassa on 45 tuomaria, joihin kuuluu sekä asiantuntijoita että maallikoita.
Tuotteiden arvioinnin lisäksi viikon aikana järjestetään ruoka-aiheisia seminaareja ja vierailuja paikallisiin yrityksiin. Viikon aikana kuullaan muun muassa tarinankerronnan merkityksestä asiakaskokemukseen, pohjoismaisesta ruokakulttuurista sekä lähiruokarenkaista.
Tuomareihin ei voi vaikuttaa brändillä tai pakkauksella, sillä tuotteet arvioidaan ilman etikettejä tuotteen ulkonäön, rakenteen, hajun ja maun perusteella.
Lisätietoa tapahtumasta:
Kuvat: Karin Lindroos