Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Juhli Suomen luonnon päivää luomutiloilla!

Maa- ja metsätalousministeriö
22.8.2016 11.40
Tiedote

Neljättä Suomen luonnon päivää vietetään elokuun viimeisenä lauantaina 27.8.2016. Juhlan kunniaksi viisitoista luomutilaa eri puolilla maata avaa ovensa ja tutustuttaa vierailijoita tuotantoonsa.

Luomutiloilla kerrotaan tilan tuotannosta sekä luomun merkityksestä maatalousluonnon monimuotoisuuden ylläpitäjänä.

Useilla luonnon päivään osallistuvilla luomutiloilla järjestetään oheisohjelmaa: luvassa on esimerkiksi opastettuja pelto- ja metsäkävelyjä, Moderni Maataitomies -kilpailut, tutustumista perinnelaitumiin sekä poni- ja traktoriajelua. Monet luonnon päivän luomutilat ovat kotieläintiloja, joten luvassa on niin ikään eläimellisiä elämyksiä. Tiloilla on myös pop up -kahviloita ja luomutuotteiden myyntiä.

Avointen ovien luomutilat Suomen luonnon päivänä 27.8. klo 12–15:

Tilakohtaiset yhteystiedot ja Suomen luonnon päivän ohjelmat löytyvät Luomua. Ilman muuta -sivustolta: www.luomuailmanmuuta.fi

Suomen luonnon päivän ideana on juhlistaa luonnon tuottamaa iloa ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus. Suomen luonnon päivänä monet eri tahot järjestävät retkiä ja tapahtumia ympäri maata. Suomen luonnon päivän luomutilojen avoimien ovien tapahtuman järjestävät yhteistyössä tilojen kanssa maa- ja metsätalousministeriö, Pro Luomu, Luomuliitto, MTK ja SLC. Maa- ja metsätalousministeriö järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa myös vierailuja veden äärelle, uhanalaisten vaelluskalojen pariin.

Lisätietoja luomutilakohteista:
maatalousylitarkastaja Leena Seppä, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 373, [email protected]
toiminnanjohtaja Elisa Niemi, Luomuliitto, p. 0400 534 003, [email protected]

Eläimet ja kasvit Luomu Ruoka ja maatalous