Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Maa- ja metsätalousministeriö kehittää maataloustuotannon valvontaa

Maa- ja metsätalousministeriö
28.11.2016 15.32
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeriö käynnistää selvityksen maataloustuotannon valvonnan kehittämisestä. Työssä tarkastellaan ja vertaillaan vaihtoehtoja valvonnan järjestämisestä ja annetaan ehdotukset valvontaprosesseista ja valvonnan tietovirtojen käsittelystä. Selvitys tukee maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan rakenteellista kehitystyötä, johon liittyy erityisesti maakuntauudistus sekä Maaseutuviraston ja Elintarviketurvallisuusviraston yhdistyminen vuonna 2019.

Selvityksessä kuvataan Manner-Suomen maataloustuotannon valvontaprosessien ja tietovirtojen käsittelyn vaihtoehdot sekä niiden vahvuudet, heikkoudet, hallintokustannukset ja toimeenpanomahdollisuudet. Valvontaprosessien tulee täyttää EU-säädösten vaatimukset, mutta samalla niiden tulisi olla maatalousyrittäjien ja hallinnon kannalta toimivia ja taloudellisia.

Selvityksen tekevät yksikön päällikkö Timo Lehtiniemi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta, läänineläinlääkäri Kirsi Henttu Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta ja neuvotteleva virkamies Pia Lehmusvuori maa- ja metsätalousministeriöstä.

Työ aloitetaan tammikuun alussa, ja se valmistuu toukokuun 2017 loppuun mennessä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
neuvotteleva virkamies Pia Lehmusvuori, pia.lehmusvuori(at)mmm.fi, p. 0295 162 207
kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, jaana.husu-kallio(at)mmm.fi, p.0400 291 910

Maaseutu Ruoka ja maatalous