Hyppää sisältöön
Media

Maatalous- ja ympäristöministeri Tiilikainen vienninedistämismatkalle Kiinaan

maa- ja metsätalousministeriöympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 18.3.2016 11.00
Tiedote

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen vierailee Kiinassa 20. - 25.3.2016. Tiilikaisen mukana Pekingiin matkustaa 60 hengen yritysdelegaatio, jossa on edustajia lähinnä metsä-, ruoka- ja cleantech-sektoreilta. Matkan päätavoitteena on Suomen ja Kiinan välisten kauppasuhteiden edistäminen. Matkaohjelmaan kuuluu myös vierailu Shenzenin erityistalousalueella sekä Hong Kongin erityishallintoalueella.

Ministeri Tiilikainen tapaa matkallaan mm. Kiinan metsäministerin, vesiministerin, ympäristönsuojeluministerin, asunto- ja kaupungistumisasioista vastaavan ministerin, varamaatalousministerin sekä tuonnin- ja laadunvalvonnasta vastaavan viraston varaministerin.

Vierailun aikana käytävissä keskusteluissa esillä ovat mm. Suomen ja Kiinan välisen maatalous- ja elintarvikealan kaupan kehittäminen, metsä- ja vesialan yhteistyö sekä ilmastonmuutoksen ja kaupungistumisen synnyttämät mahdollisuudet Suomen cleantech-viennille.

Osana vierailuaan Tiilikaisen osallistuu lisäksi mm.  cleantech-alan seminaariin, elintarvikealan verkostoitumistilaisuuteen sekä suomalais-kiinalaiseen metsäalan kokoukseen.

Ministeri Tiilikainen odottaa vierailun vahvistavan Suomen ja Kiinan välistä yhteistyötä:

- Yhteistyö Kiinan ja Suomen välillä on ollut pitkäaikaista ja erittäin hedelmällistä. Uskon, että tämän vierailun avulla voimme edelleen vahvistaa Suomen ja Kiinan välisiä kahdenvälisiä suhteita, katsoa ennakkoluulottomasti eteenpäin ja löytää myös uusia kumppanuuksia.

Lisätietoja:

ministerin erityisavustaja Jukka-Pekka Kataja, maa- ja metsätalousministeriö, p. 050 341 9934, etunimi.sukunimi@mmm.fi
kansainvälisten asioiden johtaja Aulikki Hulmi, maa- ja metsätalousministeriö p. 040 746 5802, +358 50 4384297 (Kiinassa) etunimi.sukunimi@mmm.fi
kansainvälisten asioiden johtaja Ismo Tiainen, ympäristöministeriö, p. 040 504 7494 ja +358 50 462 4252 (Kiinassa), etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

EU ja kansainväliset asiat Kimmo Tiilikainen Luonto ja ilmasto Metsät Ruoka ja maatalous Team Finland Vesi