Hyppää sisältöön
Media

Maatalous-, maaseutu- ja luonnonvarasektorin maakuntauudistusta esitellään alueilla

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 16.12.2016 10.15
Tiedote

Maakuntauudistus tuo maaseudun kehittämisen, maa- ja elintarviketalouden sekä luonnonvaratalouden hallintoon merkittäviä muutoksia, joita valmistellaan parhaillaan. Tavoitteena on alueiden erityispiirteet huomioon ottavan, vaikuttavan ja asiakkaita palvelevan maakuntahallinnon rakentaminen.

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan vastuulla olevat tehtävät on mahdollista koota maakuntiin yhtenäisiksi kokonaisuuksiksi. Sen osia ovat mm. ympäristöterveydenhuolto, maaseudun kehittäminen, maatalous, kalatalous, vesitalous sekä kasvintuotannon ja -terveyden valvonta.

MMM järjestää maakuntauudistuksen informaatio- ja keskustelutilaisuuksien sarjan viidellä paikkakunnalla tammi-helmikuussa 2017. Tilaisuudet on tarkoitettu maakuntauudistuksen parissa toimiville valmistelijoille sekä maakuntauudistuksen kohteena olevien organisaatioiden toimijoille. Lisäksi tilaisuuksiin ovat tervetulleita sidosryhmät, jotka tekevät yhteistyötä edellä mainittujen tahojen kanssa. Näitä ovat esimerkiksi Leader-ryhmät, neuvontaorganisaatiot, elinkeinoelämän ja tuottajien järjestöt.

Maaseutuvirasto, Elintarviketurvallisuusvirasto, maaseutuverkostopalvelut ja Kuntaliitto ovat mukana tilaisuuksissa ja osallistuvat järjestelyihin. Nämä organisaatiot tukevat maakuntauudistuksen myötä muuttuvien alueellisten verkostojen rakenteita ja toimintaa.

Tilaisuuksien tavoitteena on tuoda tietoa maakuntauudistuksen valmisteluun MMM:n toimialan tehtävistä, käydä keskustelua maakuntauudistusta valmistelevien ydinryhmien kesken sekä keskustella eri toimialojen erityispiirteistä ja siitä miten niitä valmistelussa huomioidaan.

Tilaisuudet järjestetään seuraavasti:

  • ELY-alueet Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa: Kaksikielinen tilaisuus Vaasassa perjantaina 27. tammikuuta 2017

  • ELY-alueet Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi. Tilaisuus Rovaniemellä perjantaina 3. helmikuuta

  • ELY-alueet Uusimaa, Häme ja Kaakkois-Suomi. Tilaisuus Helsingissä keskiviikkona 8. helmikuuta

  • ELY-alueet Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Keski-Suomi. Tilaisuus Kuopiossa 10. helmikuuta

  • ELY-alueet Varsinais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa: Tilaisuus Tampereella 17. helmikuuta

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Sanna Sihvola, maa ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 264
neuvotteleva virkamies Leena Westerholm, maa ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 164
yksikönjohtaja Teemu Hauhia, Mavi, Maaseutuverkostopalvelut p. 040 545 4016