Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Tiilikainen osallistuu Berliinissä maatalousministereiden huippukokoukseen ja vierailee Grüne Woche -ruokamessuilla

Maa- ja metsätalousministeriö
15.1.2016 11.54
Tiedote

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen osallistuu maatalousministerien huippukokoukseen ja vierailee Grüne Woche -ruokamessuilla Berliinissä lauantaina 16. tammikuuta.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen osallistuu maailman maatalousministerien huippukokoukseen Berliinissä lauantaina 16. tammikuuta.  Saksan maatalousministeriön järjestämän kokouksen teemana on ”Miten ruokkia kaupunkimme – maatalous ja maaseutualueet kaupungistumisen aikakaudella”. Kokouksessa on tarkoitus hyväksyä yhteiset päätelmät tästä aihepiiristä.  

Ministerin ohjelmassa on myös vierailu Grüne Woche -ruokamessuilla. Tapahtumassa hän muun muassa tutustuu Suomen osastoon, jossa suomalaiset ruoka- ja matkailualan toimijat sekä yritykset esittäytyvät.

– On hienoa, että mukaan on lähtenyt Suomesta useita yrityksiä. Tapahtumaan osallistuvat suomalaisyritykset ovat omalla sektorillaan rohkeita ja ennakkoluulottomia suomalaisen ruuan sekä maaseutumatkailun viennin edistäjiä, ministeri Tiilikainen toteaa.  

Grüne Woche -ruokamessut pidetään Berliinissä 15.—24. tammikuuta. Viime vuonna messuilla vieraili yli 400 000 ihmistä. Messut järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1926.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä

maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295162269

[email protected]

EU ja kansainväliset asiat Kimmo Tiilikainen Ruoka ja maatalous