Hyppää sisältöön
Media

Suomen ja Venäjän metsäyhteistyöryhmän kokouksessa keskusteltiin muun muassa metsätuhoista ja luonnontuotealan kehittämisestä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 16.6.2021 15.24
Uutinen
Otsikkodia yhteistyökokouksesta, webinaarin nimi ja molempien maiden liput

Suomen ja Venäjän välinen kestävän metsätalouden työryhmä kokoontui jälleen 16.6.2021, tällä kertaa etäyhteyksin. Kokouksen keskeisiä teemoja olivat muun muassa metsiin liittyvät ilmastohankkeet, metsätuhot ja niihin varautuminen sekä luonnontuotealan kehittäminen.

Kestävän metsätalouden kehittäminen on Suomen ja Venäjän yhteinen päämäärä, ja yhteistyöllä on jo pitkät perinteet. Yhteistyön pohjana oleva yhteisymmärryspöytäkirja allekirjoitettiin vuonna 1995, ja yhteistyön keskeisenä foorumina toimiva hallitusten välisen talouskomission alainen kestävän metsätalouden työryhmä on toiminut vuodesta 2002 alkaen.

Työryhmän kokouksessa Suomen puolen puheenjohtajana toimi maa- ja metsätalousministeriön luonnonvaraosaston osastopäällikkö Tuula Packalen. Venäjän puolelta puhetta johti tällä kertaa Venäjän Metsäviraston varajohtaja Aleksander Panfilov.

Edellisestä, Suomessa kesäkuussa 2019 järjestetystä, kokoontumisesta oli ehtinyt kulua jo kaksi vuotta, koska vuoden 2020 kokous oli siirretty koronapandemian takia vuodella eteenpäin. Työryhmän seuraava kokous on tarkoitus pitää vuoden päästä Suomessa.

EU ja kansainväliset asiat Metsät