Julkistuswebinaari: Ruokapalvelu- ja ravintola-alan ilmastovaikutusdatasetti

Keskiviikko 25.9.2024 klo 13.00 –  15.30

Julkistuswebinaari: Ruokapalvelu- ja ravintola-alan ilmastovaikutusdatasetti

Luonnonvarakeskus (Luke) on tuottanut uuden ilmastovaikutusdatasetin, joka mahdollistaa ruokapalvelu- ja ravintola-aterioiden hiilijalanjälkien laskennan ja tukee alan toimijoita kestävän kehityksen edistämisessä.

Datasetti kattaa noin 500 tärkeintä kotimaista ja tuontiraaka-ainetta. Se on mahdollista linkittää elintarvikkeiden koostumustietopankki Fineli®:n tietoihin ja liittää tuotannonohjausjärjestelmiin. Datasetti on maksuton ja avoimesti saatavilla.

Tervetuloa datasetin julkistuswebinaariin kuulemaan, miten aineisto on tuotettu ja miten sitä toivotaan hyödynnettävän!

Ilmastovaikutusdatasetin julkistuswebinaarin 25.9.2024 ohjelma

13.00   Maa- ja metsätalousministeriön alkusanat, erityisasiantuntija Auli Väänänen

13.10   Miten elintarvikkeiden hiilijalanjälkiarvot on tuotettu? Tutkija Kim Lindfors, Luke

13.25   Kuinka hyödyntää Ilmastovaikutusdatasettiä toiminnassa? Post-doc tutkija Venla Kyttä, Luke

13.40   Toimijoiden kokemuksia

14.40   Ympäristövaikutusarvioinnin kehittäminen, tulevaisuuden näkymät, erikoistutkija Merja Saarinen, Luke

14.55   Keskustelua

15.15   Loppusanat. Tilaisuus päättyy.

Toivomme webinaariin mukaan laajan joukon alan toimijoita. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii maa- ja metsätalousministeriön erityisasiantuntija Auli Väänänen.

Ilmoittaudu webinaariin viimeistään 23.9.

Lisätietoja:
Hankkeen vetäjä, tutkija Virpi Vorne, Luke,  virpi.vorne@luke.fi
Hankkeen verkkosivu