Ruoka-alan kansainvälistymisvalmennus - konseptin esittely

Perjantai 31.1.2025 klo 14.00 –  15.00

maa- ja metsätalousministeriö

Ruoka-alan kansainvälistymisvalmennus - konseptin esittely

Hallitusohjelman mukaisen ruoka-alan kasvuohjelman toimenpidekokonaisuuus on käynnissä. Alkuvuodesta 2025 se täydentyi, kun Ruokatieto Yhdistys ry yhdessä Suvi ry:n kanssa alkavat rakentamaan yrityslähtöistä kasvualustaa, HY aloittaa ruokaviennin ja gastronomian opintokokonaisuuden suunnittelun ja Visit Finland tekee ruokamatkailukärjellä ruokamaakuvatyötä.

Osaamisen ja vientivalmiuksien kehittäminen on Kasvuohjelman yksi neljästä teemasta. Sen puitteissa maa- ja metsätalousministeriö on tilannut konseptisuunnittelun elintarvikeyritysten viennin avainhenkilöiden vientivalmiuksien ja vertaisoppimisen mahdollistamiseksi. Selvityksen ja konseptisuunnittelun toteutti MikiLINK/Mikaela Vuorisalmi.

Mikaela Vuorisalmi on valmistellut konseptia yhdessä alan toimijoiden ja yritysten kanssa, ja ehdotuksena on rakentaa se tiiviiksi osaksi ruokaviennin yrityslähtöistä kasvualustaa.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan! 

Ilmoittaudu tästä!

Ohjelma:

  • Avaussanat -  valtiosihteeri Päivi Nerg
  • Valmennuskonseptin esittely - Mikaela Vuorisalmi, MikiLINK
  • Kommenttipuheenvuoro -  Ruokatieto Yhdistys ry
  • Kommenttipuheenvuoro - kansliapäällikkö Pekka Pesonen