Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Itämeren kalastusmahdollisuudet ministerineuvoston asialistalla

Maa- ja metsätalousministeriö
7.10.2016 15.51
Tiedote

Maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontuu Luxemburgissa maanantaina 10. lokakuuta. Suomea kokouksessa edustaa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Maatalous- ja kalastusneuvoston on kokouksessaan määrä päästä poliittiseen yhteisymmärrykseen Itämeren kalastusmahdollisuuksista vuodelle 2017. Asia koskee Itämeren silakka-, kilohaili-, turska-, lohi- ja punakampelakantojen kalastusmahdollisuuksia. Suomen lähtökohtana neuvotteluissa on tieteellisen neuvonannon noudattaminen ja että silakkaa, kilohailia ja turskaa koskevat ratkaisut ovat heinäkuussa hyväksytyn EU:n monivuotisen suunnitelman mukaisia.

Lisäksi maatalousministerit keskustelevat komission yksinkertaistamisehdotuksista yhteisen maatalouspolitiikan perusasetuksiin. Suomi kannattaa tavoitteita yksinkertaistamisesta, mutta näkee, että tarvetta on vielä pidemmälle menevään yksinkertaistamiseen yhteistä maatalouspolitiikkaa koskevien sääntöjen osalta.

Neuvoston muissa asioissa keskustellaan muun muassa maataloustuotteiden markkinatilanteesta, viherryttämistuen yksinkertaistamisesta ja afrikkalaisesta sikarutosta.

Lisätietoa maa- ja metsätalousministeriöstä:
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 162 269
kalatalousneuvos Risto Lampinen, p. 0295 162 458

EU ja kansainväliset asiat Kalastuskiintiöt Kalat Kimmo Tiilikainen Ruoka ja maatalous