Hyppää sisältöön
Media

Kaurahiutaleiden vienti Suomesta Kiinaan avautui

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 20.10.2016 15.03
Tiedote

Kiinan elintarvikkeiden tuontiehdoista vastaava laadunvalvonta- ja karanteeniviranomainen AQSIQ on hyväksynyt suomalaisten kaurahiutaleiden viennin Kiinan markkinoille. Muuttuneita tuontiehtoja sovelletaan Suomesta 19.10.2016 jälkeen lähteviin kauraeriin.

AQSIQ (General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine) julkaisi 19. lokakuuta verkkosivuillaan tullitoimipaikoille osoitetun tiedotteen, jossa se ilmoittaa Suomesta Kiinaan tuotavan kauran muuttuneista maahantuontiehdoista.

Nyt päivitetty kauran vientiprotokolla mahdollistaa myös kaurahiutaleiden viennin Suomesta Kiinaan. Uusi protokolla sisältää myös pieniä muutoksia liittyen kauranjyvien vientiin. Suomesta on voitu viedä kauranjyviä Kiinaan jo vuodesta 2011 lähtien.

– On hienoa, että myös viljapuolella pystymme laajentamaan vientiä jalostetumpiin tuotteisiin. Kiinasta avautuvat markkinat ovat Suomelle suuri mahdollisuus elintarvikeviennissä, jolle erinomainen kasvi- ja eläintautitilanteemme on oiva perusta, kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio sanoo.

Protokollan mukaisesti suomalaisten kauranviejien ja siinä yhteydessä kauraa varastoivien yritysten tulee olla rekisteröityjä AQSIQ:in ylläpitämään rekisteriin ja kiinalaisten maahantuojien tulee ennen tuontia hakea tuontilupa AQSIQ:lta. Rekisteröimisprosessista Suomen osalta vastaa Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Päivitetty kauran vientiprotokolla on saatavilla maa- ja metsätalousministeriöstä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
maatalousylitarkastaja Jukka Virolainen, p. 0295 162 206
neuvotteleva virkamies Kimmo Närhinen, p. 0295 162 257
kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, p. 0400 291 910

Lisätietoja Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta:
ylitarkastaja Sari Haikola, p. 040 687 6641 (21.10. alkaen)

EU ja kansainväliset asiat Ruoka ja maatalous