Hyppää sisältöön
Media

Kestävien elintarvikehankintojen kriteeriopas saatavilla ruotsiksi

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 17.8.2021 12.56
Uutinen
Syyssatoa: porkkanoita, punajuuria ym.

Maa- ja metsätalousministeriö päivitti loppuvuodesta 2020 vastuullisten julkisten elintarvikehankintojen kriteerit. Päivitetty opas on nyt julkaistu myös ruotsiksi. Molemmat kieliversiot voi ladata Motivan verkkosivuilta. 

Opas sisältää kriteerisuositusten lisäksi tuoretta tutkimustietoa eri elintarvikkeiden keskeisistä ympäristövaikutuksista ja tietoa niiden tuotantoon liittyvistä sosiaalisista vastuullisuuskysymyksistä. Opas on hyödyksi niin hankkijoille kuin kuntapäättäjille, jotka asettavat strategisia tavoitteita julkisille hankinnoille. 

Kriteereitä kehitetään ja päivitetään saadun palautteen perusteella

Vastuullisuuskriteerisuositukset julkisiin elintarvikehankintoihin on laadittu laajassa yhteistyössä hankkijoiden, tavarantoimittajien, tutkijoiden ja järjestöjen kanssa.  Näin on varmistettu, että kriteerit ovat käyttökelpoisia ja markkinoilla on tarjota niitä vastaavia tuotteita. Kilpailutusten yhteydessä markkinakartoitusta ei siitä huolimatta tule jättää tekemättä.

Jatkossa kriteerien päivitystarvetta arvioidaan palautteen perusteella. Siksi kriteerien käytettävyydestä kannattaa antaa palautetta ja täyttää palautelomake Motivan verkkosivuilla. Maa- ja metsätalousministeriön ja HankintaSuomen elintarvikehankintojen teemaryhmä käsittelee saatua palautetta.   

Molemmat oppaat ovat nyt saatavilla Motivan verkkosivuilla. Lue suomenkielinen kriteeriopas.

Anna palautetta kriteereistä Motivan verkkosivuilla.