Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Maa- ja metsätalousministeriö esittää ankeriaalle neljän kuukauden rauhoitusaikaa

Maa- ja metsätalousministeriö
12.9.2018 14.37
Tiedote
Kuva: Tapio Gustafsson, Kalatalouden Keskusliitto

Maa- ja metsätalousministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle asetusluonnoksen, jolla erittäin uhanalaiseksi luokitellun ankeriaan kalastus kiellettäisiin Suomessa kokonaan 1.10.-31.1. välisenä aikana. Määräaika lausuntojen antamiselle päättyy 21.9.2018.

Asetusmuutoksella toimeenpantaisiin EU-asetuksessa (2017/127) ankeriaan suojaksi säädetty velvoite, jonka mukaan ankeriaan kaupallinen kalastus tulee kieltää merialueella vähintään kolmen perättäisen kuukauden ajaksi. Suomen asettama kalastuskielto olisi kuukauden pidempi kuin vähimmäisvaatimus ja koskisi myös vapaa-ajan kalastusta ja sisämaassa tapahtuvaa pyyntiä.

Ankeriasta pyydetään Suomessa pääasiassa vapaa-ajankalastuksessa, jossa puolet yhteensä noin 10 000–12 000 kilon vuosisaalista saadaan merialueelta ja puolet sisävesiltä. Ankeriaan kaupallista kalastusta ei sisävesillä ole juurikaan ja merialueella saalis on viime vuosina ollut vain noin 1 000 kiloa vuodessa. Suomessa saaliiksi saadut ankeriaat ovat lähes kaikki peräisin istutuksista.

Lausuntopyyntö löytyy osoitteesta https://mmm.fi/lausunnolla

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
kalastusneuvos Eija Kirjavainen, p. 029 516 2404, [email protected]
 

Elinkeinokalatalous Kalastusrajoitukset Kalat Vapaa-ajankalastus