Hyppää sisältöön
Media

Metsähallitukselle hallitus kaudelle 1.4.2019–31.3.2022

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 19.12.2018 14.06
Tiedote

Nykymuotoisen Metsähallituksen ensimmäisen hallituksen toimikausi päättyy tulevan maaliskuun lopussa. Valtioneuvosto nimitti tänään Metsähallitukselle uuden hallituksen ajalle 1.4.2019– 31.3.2022.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen. Uusia jäseniä ovat varapuheenjohtajana toimiva erityisasiantuntija Niina Riissanen maa- ja metsätalousministeriöstä, Isku Interior Oy:n talous-, kehitys- ja HR-johtaja Jussi Saukkonen ja Metsähallituksen henkilöstön edustaja luontovalvoja Pekka Hautala.

Metsähallituksen aluetaloudellinen merkitys ja toiminnan muu vaikuttavuus on huomattava erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa. Alueiden edustajan mukana olo hallituksessa on siksi tärkeää, vaikkeivat hallitusta koskevat säädökset sitä edellytäkään. Alueiden edustajana jatkaa uudessakin hallituksessa kirkkoherra Simo Rundgren Kolarista.

Uuden hallituksen kokoonpano

Puheenjohtaja, pääjohtaja Timo Laitinen, Valtiokonttori
Varapuheenjohtaja, erityisasiantuntija Niina Riissanen, maa- ja metsätalousministeriö

Jäsenet:
ylijohtaja Helena Säteri, ympäristöministeriö
luontovalvoja Pekka Hautala, Metsähallituksen henkilöstön edustaja
kirkkoherra Simo Rundgren, Kolari, alueiden edustaja
talous-, kehitys- ja HR-johtaja Jussi Saukkonen, Isku Interior Oy;
hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo, Lappset Group Oy
tutkimusprofessori Liisa Tyrväinen, Luonnonvarakeskus

Metsähallituksen tehtävänä on hoitaa, käyttää ja suojella kestävästi hallinnassaan olevaa valtion maa- ja vesiomaisuutta. Tehtävässään sen tulee toimia tuloksellisesti. Metsähallitus hoitaa sille säädettyjä julkisia hallintotehtäviä ja harjoittaa toimialansa liiketoimintaa metsähallituslaissa säädettyjen ja valtion talousarvioissa täsmennettyjen yhteiskunnallisten velvoitteiden puitteissa. Metsähallitus toimii liiketaloudellisten periaatteiden sekä eduskunnan sille hyväksymien palvelu- ja muiden toimintatavoitteiden mukaisesti.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
metsäneuvos Marja Kokkonen, p. 029 516 2444
ylijohtaja Juha S. Niemelä, p. 029 516 2009
Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@mmm.fi

Hallinnonala Hallinto Valtioneuvoston päätös