Hyppää sisältöön
Media

Uusia vientilupia maitotuotteille Kiinaan

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 10.7.2019 16.16
Tiedote

Kiinan viranomaiset ovat myöntäneet vientiluvat neljälle uudelle maitoalan laitokselle 8.7. Kiinan vientioikeudet saivat Valion Jyväskylän, Joensuun ja Riihimäen laitokset sekä Sillankorvan Yrttijuusto.

Kiinan vientioikeudet omaavien suomalaisten maitolaitosten määrä melkein tuplaantui, sillä laitoksia on Kiinan viranomaisen listalla nyt yhteensä yhdeksän. Vientiluvat kattavat laitoskohtaisesti useita erilaisia maitotuotteita.

Vientilupien avaamista on valmisteltu yritysten sekä maa- ja metsätalousministeriön, Pekingin Suomen suurlähetystön ja Ruokaviraston yhteistyöllä.

– Olen erittäin tyytyväinen, että hallituksen panostukset elintarvikevientiin tuottavat jälleen tulosta. Viennin merkitys maatalouden kannattavuudelle on erittäin merkittävä. Pitkäjänteistä työtä vienninedistämisen eteen jatketaan, toteaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Maitotuotteille saadut vientiluvat ovat jatkoa hyville uutisille, alkuvuodesta pääsy Kiinan markkinoille avautui suomalaisille kalatuotteille.

– Yhteistyö elintarvikeviennin edistämiseksi ja hyvät ja toimivat yhteydet Kiinan viranomaisiin tuottavat nyt tulosta. Uskon että vientimahdollisuuksia avautuu myös jatkossa, toteaa ylitarkastaja Riitta Rahkila Ruokavirastosta.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Riitta Rahkila, Ruokavirasto p. 050 591 4790

erityisavustaja Satu Haapaniemi, maa- ja metsätalousministeriö, p. 050 400 5193

kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, maa- ja metsätalousministeriö, p. 040 029 1910

EU ja kansainväliset asiat Jari Leppä Ruoka ja maatalous