Hyppää sisältöön
Media

Akkuteollisuuden vedenkäytön ympäristö- ja talousvaikutusten arvioinnille kestävän kasvun avustus

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 8.12.2023 15.00
Tiedote

Etelä-Savon ELY-keskus ja maa- ja metsätalousministeriö järjestivät 15.9.-31.10.2023 avoimen lisähankehaun vesiosaamisen kehittämishankkeille. Hakemuksia tuli 3, joista yhtä on päätetty rahoittaa.

Rahoitettava hanke on Suomen Vesifoorumi ry:n Akkuteollisuuden vedenkäytön ympäristö- ja talousvaikutusten arviointi -hanke, jossa osatoteuttajina toimivat Akkuteollisuus ry sekä Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 120 000 euroa, avustusta myönnetään 90 000 euroa. Hankkeen kesto on 1.1.2024-31.3.2025.

Yhteensä vesiosaamisen kasvun ja kansainvälistymisen hankkeisiin on nyt myönnetty kolmella hakukierroksella 3,4 miljoonaa euroa vuosille 2022-2025. Hankkeiden kokonaisbudjetti on 5,3 miljoonaa euroa. Ohjelmasta on annettu 22 myönteistä päätöstä. Avustuspäätöksen saaneissa hankkeissa on yhteensä 52 organisaatiota ympäri maata: 31 yritystä, 10 säätiötä tai rekisteröitynyttä yhdistystä, 8 yliopistoa tai ammattikorkeakoulua ja 3 vesilaitosta.

Rahoituksella on lisätty ratkaisujen ja sovellusten kansainvälistymisedellytyksiä sekä lisätty kumppanuuksia eri toimijoiden kesken. Sillä on myös edesautettu vesiosaamisen näkyvyyttä sekä yritysten pääsyä muiden rahoittajien ja kansainvälistymistä edistävien toimijoiden palveluiden piiriin. Vesiosaamiseen kohdistuneet aktivointi- ja verkostoitumistoimet ovat lisänneet sektorin näkyvyyttä ja uskottavuutta myös vesisektorin ulkopuolella ja lisänneet näin kansainvälisiä liiketoimintamahdollisuuksia.

Rahoitettavat hankkeet ovat ei merkittävää haittaa -periaatteen mukaisia eli niillä ei saa olla haitallisia ilmasto- ja ympäristövaikutuksia.

Hankkeet päättyvät viimeistään 15.8.2025.

Linkit:
Tiedote ensimmäisellä hakukierroksella rahoitettavista hankkeista
Tiedote toisella hakukierroksella rahoitettavista hankkeista
Kestävän kasvun ohjelmasta voi lukea lisää valtiovarainministeriön verkkosivuilta: Suomen kestävän kasvun ohjelma – vauhtia uudistuksiin ja investointeihin - Valtiovarainministeriö (vm.fi) 

Lisätietoja:
Anitta Sihvonen, Etelä-Savon ELY-keskus, hankepäällikkö, anitta.sihvonen(at)ely-keskus.fi, p. 0295 024 064
Tanja Heikkilä, Etelä-Savon ELY-keskus, vesiliiketoiminnan asiantuntija, tanja.heikkila(at)ely-keskus.fi, p. 0295 024 187

 

EU ja kansainväliset asiat Tutkimus ja kehittäminen Vesi