Hyppää sisältöön
Media

Erityisavustushaku maatalouden neuvontapalveluihin avattu

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 20.12.2019 17.13
Uutinen

Maa- ja metsätalousministeriö on avannut erityisavustushaun, jolla etsitään rahoitettavia hankkeita maatalouden neuvontapalvelujen kehittämiseksi. Tavoitteena on parantaa maatalouden toimintaedellytyksiä erityisesti liiketoimintaosaamisen näkökulmasta. Hankehaku päättyy 31.1.2020.

Maa- ja metsätalousministeriö ottaa vastaan erityisavustushakemuksia 1-3 vuotisiin koko maan kattaviin maatalouden neuvontapalvelujen kehittämishankkeisiin. Määrärahaa on käytettävissä 5 326 000 euroa, josta noin 15 prosenttia käytetään tämän haun mukaisiin erityisavustuksiin ja loppuosa yleisavustuksiin. Määräraha vahvistuu lopullisesti eduskunnan hyväksyttyä vuoden 2020 talousarvion. Hankeaika voi alkaa aikaisintaan 1.2.2020 ja hankkeiden tulee päättyä viimeistään 31.12.2022. Hankkeen omarahoitusosuuden on oltava vähintään 15 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista.

Hankehaun painopisteenä ovat sellaiset kehittämishankkeet, jotka edistävät elinkeinon kannattavuutta ja kilpailukykyä painottuen erityisesti liiketoimintaosaamisen parantamiseen. Ensisijaisesti rahoitetaan hankkeita, jotka

  • kehittävät tilojen markkinaosaamista ja kustannus- ja maksuvalmiuslaskentaa
  • parantavat tuottavuutta ja riskien hallintaa
  • kehittävät kirjanpidon osaamista (esimerkiksi kaksinkertainen kirjanpito, tase ja tuloslaskelma)
  • kehittävät edellisiin liittyvää digitaalista osaamista.

Lisäksi hankkeiden odotetaan tukevan tilojen hyvien käytäntöjen ja ratkaisujen tunnetuksi tekemistä ja osaamisen ja käytäntöjen laajempaa hyödyntämistä (esimerkkinä benchmarking).  

Haku päättyy 31.1.2020 klo 16.15. Hakemukset toimitetaan MMM:n kirjaamoon: kirjaamo(at)mmm.fi.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Markku Himanen, p. 029 516 2472, markku.himanen(at)mmm.fi

Ruoka ja maatalous Tutkimus ja kehittäminen