Hyppää sisältöön
Media

Yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksen valmistelu hyvässä vauhdissa – ehdota työpajaosallistujaa!

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 15.11.2018 14.09
Tiedote

Euroopan unionin yhteisen maatalouspolitiikan uudistusta (CAP) valmistellaan parhaillaan. Yhteinen maatalouspolitiikka hyödyttää niin maatalousyrittäjiä, maaseudun asukkaita kuin myös maaseudun yrityksiä.

Maa- ja metsätalousministeriön uudistetuilta CAP-sivuilta löytyvät maa- ja metsätalousministeriön asettamat työryhmät, työpajalistaus ja perustietoa valmistelun etenemisestä. Työpajoissa kerätään tarpeita ja ideoita siitä, millä EU:n yhteisen maatalouspolitiikan toimilla voitaisiin edistää suomalaisen maatalouden ja maaseudun kehittymistä uudella rahoituskaudella.

Ministeriön tavoitteena on sidosryhmien laaja osallistaminen, ja tämän vuoksi työpajoihin on mahdollista ehdottaa osallistujaa. Työpajoja järjestetään 27 kappaletta, ja niissä käsitellään laajasti yhteisen maatalouspolitiikan kattamia aihealueita ravinteiden kierrätyksestä EU:n laatujärjestelmiin.

Yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksen valmistelu aloitettiin vuonna 2017, ja sen on määrä tulla voimaan vuosille 2021-2027. Politiikan uudistuksessa korostuvat erityisesti ilmastonmuutoksen hillitseminen ja siihen sopeutuminen, eläinten hyvinvointi sekä uusien viljelijöiden saaminen alalle. Viljelijöiden tulotason ylläpitäminen, maaseudun kehittäminen ja riskienhallinnan kehittäminen ovat myös uudistuksen painopisteitä.

Lisätietoja:

  • Maatalousneuvos Arja-Leena Kirvesniemi p. 0295162191
  • Yksikön päällikkö Anna-Leena Miettinen p. 0295162409
  • Maatalousneuvos Taina Vesanto p. 0295162405
  • Hallitusneuvos Tanja Viljanen p. 0295162353
  • Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@mmm.fi